Keittiömestarin blogi: Sitruunainen parsapasta

Kauniin vihreä parsapasta maistuu raikkaan sitruunaiselle! Pastana käytetään orzo- eli jyväpastaa, jonka muoto muistuttaa riisinjyvää. Parsasta valmistetaan pyree, joka sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Parsapasta sopii erittäin hyvin tarjoiltavaksi lisukkeena esimerkiksi kalan kanssa, mutta toimii erinomaisesti myös sellaisenaan tarjoiltuna.

Parsapyree

500 g vihreää parsaa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
200 g ricotta-juustoa

Pasta

3 dl orzo-pastaa
4 rkl raastettua parmesaania
1 luomu sitruuna
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
  parsapyreetä

Päälle

40 g pinjansiemeniä
  parsan nuput
2 rkl oliiviöljyä
  ripaus suolaa
  1. Leikkaa parsojen nuput viistosti, halkaise ja siirrä ne sivuun myöhempää käyttöä varten. Leikkaa parsan tyvestä puumainen osa pois. Pilko parsat pyreetä varten muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit reiluiksi paloiksi.
  2. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kun vesi kiehuu, lisää parsat. Keitä noin viiden minuutin ajan. Varo keittämästä parsoja liikaa, jotta kauniin vihreä väri ei kärsi.
  3. Kaada kattilasta kasvisliemi erikseen. Lisää keitetyt parsat ja sipulit tehosekoittimeen, ota lientä 1 dl ja aja pyreeksi. Lisää joukkoon ricotta-juusto ja aja sileäksi.
  4. Keitä orzo-pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit jättää pastaan hieman purutuntumaa.
  5. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä ja siirrä siemenet paahdon jälkeen talouspaperin päälle kuivumaan.
  6. Paahda parsan nuput sellaisenaan kuumuutta kestävällä alustalla kaasupolttimella, mausta lopuksi 1 rkl oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vaihtoehtoisesti paista parsannuput nopeasti kuumalla paistinpannulla öljyssä ja mausta lopuksi suolalla.
  7. Sekoita keskenään parsapyree ja orzo-pasta. Pese sitruuna ja raasta raastimen hienolla terällä puolet kuoresta pastaan, purista myös sitruunan mehu joukkoon. Mausta lopuksi parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele pasta-annokset paahdetuilla pinjansiemenillä sekä parsannupuilla. Tarjoile!

Kaikki kirjoitukset