Keittiömestarin blogi: Kirsikka-valkosuklaatiramisu

Valmista ihanan kesäinen versio perinteisestä tiramisusta! Kirsikan happamuus ja valkosuklaan makeus täydentävät toisiaan, kun taas kardemumma tuo makuun mielenkiintoisen twistin. Täydellinen tarjottava mökkivieraille, sillä jälkiruoan voi koota valmiiksi jo edellisenä iltana!

Kirsikkahilloke

450g tuoreita kirsikoita
½ dl hillosokeria
1 tl kardemummaa
2 rkl vettä

Täyte

2 kananmunaa
½ dl sokeria
250 g mascarponea
3 rkl kirsikkalikööriä tai amarettoa
200 g Savoiardi-keksejä
½ dl vahvaa kahvia

Koristeluun

50 g kirsikoita
50 g valkosuklaata
  1. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja varret ja lisää ne kattilaan sokerin, kardemumman ja veden kera. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone ja 2 rkl likööriä. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahto varovasti käännellen keltuais-mascarponevaahtoon.
  3. Yhdistä vahva kahvi ja 1 rkl likööriä.
  4. Asettele 100 g Savoiardi-keksejä astian pohjalle, valele keksit puolella kahvi-likööriseoksesta ja kaada päälle puolet kirsikkahillokkeesta sekä puolet mascarponevaahdosta. Toista toinen kerros samoin tavoin.
  5. Laita kulho jääkappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Raasta valkosuklaa. Viimeistele tiramisu valkosuklaaraasteella ja kokonaisilla kirsikoilla.

Kaikki kirjoitukset