Keittiömestarin blogi: Tomaattinen kanacurry

Tässä kanacurryssa riittää makua! Toinen toisiaan täydentävät mausteet luovat yhdessä hurmaavan kokonaisuuden. Broilerin kypsennys kastikkeen joukossa hauduttaen tekee lihan koostumuksesta pehmeän ja mausta intensiivisen. Täydellinen kotiruoka kylmiin syyspäiviin!

1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1 tl kokonaista kuminaa
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
4 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
1 tl suolaa
8 kuivattua kaffirlimetinlehteä
500 g miniluumutomaatteja
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
2 rkl tamarinditahnaa
400 ml kookosmaitoa
400 g broilerin rintafileetä
½ punttia korianteria
  1. Paahda kokonaisia mausteita kevyesti kuivalla paistinpannulla noin kahden minuutin ajan. Siirrä ne mortteliin ja jauha hienoksi mausteseokseksi.
  2. Viipaloi sipulit, hienonna valkosipulit ja chili.
  3. Paista sipulit ja chili paistinpannulla rypsiöljyssä hienonnettujen mausteiden kera.
  4. Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa broilerin rintafileet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  5. Lisää paistinpannulle tamarinditahna, kookosmaito ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehahtaa.
  6. Pienennä hieman lämpöä ja lisää tomaatit pannulle. Kääntele varovasti joukkoon, jotta tomaatit säilyttävät muotonsa.
  7. Anna keittyä kasaan hiljalleen noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen sekoita broileriviipaleet joukkoon. Anna kypsyä vielä 10 minuutin ajan kannen alla.

Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.

Kaikki kirjoitukset