Keittiömestarin blogi: Tomaattinen kanacurry
10.11.2020
4
Reseptit
Tässä kanacurryssa riittää makua! Toinen toisiaan täydentävät mausteet luovat yhdessä hurmaavan kokonaisuuden. Broilerin kypsennys kastikkeen joukossa hauduttaen tekee lihan koostumuksesta pehmeän ja mausta intensiivisen. Täydellinen kotiruoka kylmiin syyspäiviin!
1 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
1 tl | kokonaista kuminaa |
1 tl | kokonaisia korianterinsiemeniä |
4 rkl | rypsiöljyä |
2 | sipulia |
1 tl | suolaa |
8 | kuivattua kaffirlimetinlehteä |
500 g | miniluumutomaatteja |
1 | punainen chili |
3 | valkosipulin kynttä |
2 rkl | tamarinditahnaa |
400 ml | kookosmaitoa |
400 g | broilerin rintafileetä |
½ punttia | korianteria |
- Paahda kokonaisia mausteita kevyesti kuivalla paistinpannulla noin kahden minuutin ajan. Siirrä ne mortteliin ja jauha hienoksi mausteseokseksi.
- Viipaloi sipulit, hienonna valkosipulit ja chili.
- Paista sipulit ja chili paistinpannulla rypsiöljyssä hienonnettujen mausteiden kera.
- Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa broilerin rintafileet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Lisää paistinpannulle tamarinditahna, kookosmaito ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehahtaa.
- Pienennä hieman lämpöä ja lisää tomaatit pannulle. Kääntele varovasti joukkoon, jotta tomaatit säilyttävät muotonsa.
- Anna keittyä kasaan hiljalleen noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen sekoita broileriviipaleet joukkoon. Anna kypsyä vielä 10 minuutin ajan kannen alla.
Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.