Keittiömestarin blogi: Tomaattinen kanacurry
10.11.2020
4
Reseptit

Tässä kanacurryssa riittää makua! Toinen toisiaan täydentävät mausteet luovat yhdessä hurmaavan kokonaisuuden. Broilerin kypsennys kastikkeen joukossa hauduttaen tekee lihan koostumuksesta pehmeän ja mausta intensiivisen. Täydellinen kotiruoka kylmiin syyspäiviin!
| 1 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä |
| 1 tl | kokonaista kuminaa |
| 1 tl | kokonaisia korianterinsiemeniä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 | sipulia |
| 1 tl | suolaa |
| 8 | kuivattua kaffirlimetinlehteä |
| 500 g | miniluumutomaatteja |
| 1 | punainen chili |
| 3 | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | tamarinditahnaa |
| 400 ml | kookosmaitoa |
| 400 g | broilerin rintafileetä |
| ½ punttia | korianteria |
- Paahda kokonaisia mausteita kevyesti kuivalla paistinpannulla noin kahden minuutin ajan. Siirrä ne mortteliin ja jauha hienoksi mausteseokseksi.
- Viipaloi sipulit, hienonna valkosipulit ja chili.
- Paista sipulit ja chili paistinpannulla rypsiöljyssä hienonnettujen mausteiden kera.
- Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa broilerin rintafileet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Lisää paistinpannulle tamarinditahna, kookosmaito ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehahtaa.
- Pienennä hieman lämpöä ja lisää tomaatit pannulle. Kääntele varovasti joukkoon, jotta tomaatit säilyttävät muotonsa.
- Anna keittyä kasaan hiljalleen noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen sekoita broileriviipaleet joukkoon. Anna kypsyä vielä 10 minuutin ajan kannen alla.
Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.

















































































































































































