Keittiömestarin blogi: Matkavinkit Bergamoon

Näkymä Airbnb-asuntomme parvekkeelta. Puutarha avautuu vanhan kaupungin pääkadulle ja tästä syystä ohikulkijatkin monesti jäivät kuvaamaan näkyä.

Teimme matkan Pohjois-Italiassa sijaitsevaan Bergamoon. Säät sattuivat olemaan erittäin kesäiset sateisista ennustuksista huolimatta! Majoituimme vanhassa kaupungissa, aivan pääkadun varrella. Parvekkeemme näkymät olivat uskomattomat, sisäpihalla vehreä puutarha ja kaukaisuudessa lumihuippuiset vuoret.

Ulkoasusta ei olisi uskonut, kuinka suosittu ravintola oven taakse kätkeytyykään. Suuresta koostaan huolimatta ruoan laatu on Da Giulianassa erittäin korkea.

Ravintoloiden puolesta suosittelen siirtymään hieman Bergamon pääkaduilta syrjempään. Matkamme ehdottomasti paras ravintolakokemus oli Da Giulianassa. Ulkoapäin ravintolan julkisivu näytti hyvin vaatimattomalta, mutta kun oven avasi, sisällä kävi kova kuhina, kun paikalliset nauttivat lounastaan.

Tunnelma saattaa olla hektinen ja hieman sekava, mutta se onkin oleellinen osa elämystä. Kuvassa taustalla oranssissa asussa itse Giuliana.

Sisustus oli hyvin runsas ja monimuotoinen, palvelu reipasta ja ruokalista käsin kirjoitettu italiaksi. Jonkin ajan odottelun jälkeen saimme listan myös englanniksi ja yllätyimme paikan hintatasosta! Alku- ja pääruoka, neljännespullo viiniä sekä salaattipöytä vain 12 e henkilöltä. Ruoka oli taivaallista, oma suosikkini olivat alkuruoka-gnocchit. Meidän oli pakko palata tänne toistamiseen vielä viimeisenä päivänä. Toinen autenttinen ravintola oli Casa Ernesto!

Contadi Castaldin perinteisellä menetelmällä valmistettua franciacorta-kuohuviiniä löytyy myös Alkon valikoimista.

Bergamosta on helppo tehdä päiväretkiä, kaupunki kun itsessään on melko pieni. Vuokrasimme auton ja ajoimme vajaan tunnin matkan Iseo-järvelle. Näkymät olivat upeita ja aivan järven rantaa pitkin mutkitteleva tie jännittävä kokemus. Vierailimme paikallisella Contadi Castaldin viinitilalla, jossa valmistetaan arvostettua franciacorta-kuohuviiniä. Pääsimme seuraamaan viinin eri valmistusvaiheita sekä maistelemaan muutamaa erilaista kuohuvaa.

San Pellegrinon kylpyläkaupunkiin on helppo tehdä päiväretki paikallisbussilla Bergamosta.

Loman lopulla kaipasimme rentoutusta ja otimme puolen tunnin paikallisbussin San Pellegrinoon. Kaupunki on tunnettu tietysti lähdevedestään, mutta turisteille se tarjoaa myös upean kylpyläkokemuksen! QC Terme kylpylä maksoi 54 e henkeä kohti, mutta se oli kyllä joka euron arvoinen. Hintaan sisältyi viisi tuntia kylpyaikaa sekä aperitiivit. Ehdimme kokeilla jokaista kylpyä tai saunaa vain kerran, joten kylpylän puitteet olivat melkoiset! Ulkokylvyissä sai nauttia kaupungin upeista vuoristomaisemista ja aperitiivit nautittiin kauniissa salissa, hyvien naposteltavien kera.

Bergamoa voin hyvillä mielin suositella matkakohteeksi pidennetylle viikonlopulle!

Kaikki kirjoitukset