Keittiömestarin blogi: Berliinin­croissant

Berliininmunkeista varioidut berliinincroissantit täytetään herkullisella valkosuklaa-vadelmakreemillä sekä raikkailla tuoreilla vadelmilla. Kaunis koristelu viimeistelee leivokset. Pakkaa mukaan vappupiknikille jälkiruoaksi!

Valkosuklaa-vadelmakreemi

Määrä Aines
200 g pakastevadelmia
200 g valkoista leivontasuklaata
2 kpl liivatetta
2 tl glukoosisiirappia
1½ dl kuohukermaa

Croissantit

Määrä Aines
8 kpl croissanteja
125 g tuoreita vadelmia
1 dl tomusokeria
½–1 rkl vettä
  punaista elintarvikeväriä
  pakastekuivattua vadelmaa
2 kpl pursotinpusseja

Valmistus

  1. Paseeraa sulatetut vadelmat tiheän siivilän läpi niin, ettei mukaan tule lainkaan vadelman siemeniä. Vadelmasosetta tulisi olla 1 dl.
  2. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa 10–15 sekunnin pätkissä aina välissä sekoittaen.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmasose ja glukoosisiirappi kattilassa. Sekoita liivatteet joukkoon.
  4. Kaada vadelmaseos sulan suklaan joukkoon kolmessa osassa. Sekoita huolellisesti nuolijalla aina välissä.
  5. Poraa sauvasekoittimella kylmä kerma ohuena nauhana joukkoon.
  6. Peitä massan pinta kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi jähmettymään.
  7. Kun massa on jähmettynyt, vatkaa käsin pallovispilällä seos tasaiseksi ja pakkaa pursotinpussiin tähtityllan kanssa. Kreemi notkeutuu melko paljon sekoittaessa, joten voit laittaa sen vielä jääkaappiin jähmettymään ennen pursottamista.
  8. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri, vesi ja tippa elintarvikeväriä tasaiseksi. Lisää nestettä varoen, jotta seoksesta ei tule liian juoksevaa. Pakkaa pursotinpussiin.
  9. Kokoa berliinincroissantit. Leikkaa croissantien kylkeen aukko saksilla. Pursota reilusti täytettä. Halkaise vadelmat ja lisää myös ne croissantin sisälle. Pursota kannen päälle tomusokerikuorrutetta ja ripottele pakastekuivattua vadelmaa. Tarjoile!

Kaikki kirjoitukset