Keittiömestarin blogi: Turistina Suomessa

Vietin kesälomastani osan Suomessa ja osan reissussa ulkomailla. Tavoitteeni Suomessa ja erityisesti kotikaupungissani Tampereella oli kokeilla uusia asioita – niitä, joita oli monet kerrat pitänyt käydä testaamassa, mutta jotka olivat vain aina jääneet toteuttamatta.

Näitä asioita Tampereella oli muun muassa vierailu Viikinsaaressa, joka sijaitsee Laukontorilta parinkymmenen minuutin laivamatkan päässä Pyhäjärvellä. Kävelimme läpi luontopolun ja testasimme Tampereen vanhimman ravintolan, jonka ikkunasta oli näkymä saaressa asustavien lehmien Pyhän ja Paarman laitumelle.

Eräs kesäpäivä kävelimme Pispalaan grillille maistamaan nokialaista perinneherkkua, kuumaa koiraa. Tällä grilliruoalla ei nimestään huolimatta ole mitään tekemistä hot dogin kanssa, vaan se on lämmitetty sokerimunkki makkaralla ja kaikilla mausteilla. Tämä suolaisen ja makean yhdistelmä oli omaan makuuni vähän turhan erikoinen, mutta seuralaiselleni se maistui!

Hyvän sään tultua pääsimme kokeilemaan Kalevaan viime kesänä avattua maauimalaa, ja sadepäivänä iloa toi Työväenmuseo Werstas ja kieltolakiin liittyvä ”työmiehen lauantai” -näyttely. Yhden päivän vietimme myös ystäväpariskuntamme kanssa Naantalissa. Kauniit pikkukadut vanhojen talojen ympäröiminä loivat melkein tunteen siitä, kuin olisimme olleet ulkomailla! Nautimme hyvän illallisen vierasvenesatamassa sijaitsevassa ravintolassa ja yövyimme ihanassa bed and breakfast -paikassa.

Rentoon lomaan kuului paljon hetkessä elämistä ilman liikoja suunnitelmia. Tutussa kaupungissa turistina kulkeminen on mukavaa vaihtelua, sillä liian usein sitä tottuu kulkemaan samoja reittejä ja käymään vain tutuissa paikoissa. Kotimaan matkailua ja paikallisten ruokien maistelua kannattaa suosia kesälomalla, sillä kivoja kohteita Suomessa riittää!

Kaikki kirjoitukset