Keittiömestarin blogi: Messukokkina Rakennusmessuilla

Pääsin peräkkäisinä viikonloppuina kokkaamaan Rakennusmessuille Lahteen sekä Jyväskylään! Tarjoilin tällä kertaa kahta erilaista suolaista cocktailpalaa.

Ensimmäisenä annoksena tarjolla oli punajuuritartaria piparjuurikreemillä ja friteeratuilla kapriksilla. Punajuuret paahdoin kokonaisina suolapedillä uunissa. Kypsentämisen jälkeen kuorin ja pilkoin punajuuret kuutioiksi ja maustoin ne suolalla, mustapippurilla, punaviinietikalla, vaahterasiirapilla ja oliiviöljyllä.

Piparjuurikreemin tein raastamalla kaurafraichen joukkoon piparjuurta ja sitruunankuorta, lisäksi ripaus suolaa. Kaprikset valutin huolellisesti ja kuivasin talouspaperilla. Tämän jälkeen uppopaistoin ne rapeiksi siivilässä noin 180-asteisessa öljyssä. Friteeratut kaprikset viimeistelivät annoksen mukavalla rapeudella ja suolaisuudella! Tämä annos oli täysin vegaaninen ja gluteeniton.

Toisena annoksena oli wonton-sipsejä bataattihummuksella ja fetajuustolla. Wonton-taikinaa käytetään tavallisesti kiinalaisten nyyttien valmistukseen. Itse tein niistä kuitenkin sipsejä! Halkaisin neliönmuotoisen taikinalevyn kolmioiksi, voitelin öljyllä ja maustoin ras el hanout -mausteseoksella, seesaminsiemenillä sekä sormisuolalla. Sen jälkeen paistoin taikinakolmiot uunissa rapeiksi sipseiksi.

Bataattihummuksen tein keittämällä ensin bataatit suolalla maustetussa vedessä. Ajoin kypsät bataatit pyreeksi valkosipulin, sitruunamehun, oliiviöljyn, tahinin, suolan ja kikherneliemen kera. Lopuksi lisäsin joukkoon kikherneet, jolloin sain koostumukseltaan tasaisen hummuksen pursotettavaksi sipsien päälle. Ripottelin lopuksi annoksen pinnalle fetajuustoa sekä ituja.

Molemmilla messuilla oli väkeä mukavasti liikkeellä! Tarjoilut maistuivat hyvin messuvieraille ja ohjeita annosten valmistuksesta kyseltiin ahkerasti. Monilla, joiden kanssa juttelin, oli omakohtaista kokemusta Noblessan keittiöistä tai lähipiirin kautta kuultua positiivista palautetta. Noblessa-keittiöt herättivät siis hyvin kiinnostusta messuilla!

Kaikki kirjoitukset