Keittiömestarin blogi: Keittiömestarin myymälävierailut

Olen päässyt alkuvuodesta vierailemaan Noblessan myymälöissä Tampereella sekä Mikkelissä.

Tampereella tein ruokaa satokauden raaka-aineista energiatehokkailla valmistustavoilla. Ensimmäinen annos oli kuohkeaa myskikurpitsakeittoa, paahdettua kurpitsaa, paahdettuja kurpitsan siemeniä sekä vuohenjuustoa. Kurpitsakeitosta sain erityisen kuohkeaa sifonia hyödyntämällä. Sifonia on perinteisesti käytetty kermavaahdon valmistukseen, mutta sillä voi valmistaa myös muita vaahtoja ilokaasupatruunan ansiosta. Kurpitsan hyödynsin kokonaan irrottamalla siitä siemenet, keittämällä ne suolavedessä ja lopuksi paahtamalla öljyssä pannulla.

Toisena annoksena tarjoilin dumplingseja kaali-sienitäytteellä sekä ponzu-kastikkeella. Dumplingsit kypsensin rapeiksi energiatehokkaalla kiertoilmakypsentimellä!

Jälkiruoassa maistui satokauden maukkaat hedelmät, mascarponevaahto sekä paahdettu valkosuklaa. Hedelminä käytin veriappelsiineja, mangoa sekä ananasta ja marinoin ne lime-vaniljasokeriliemessä.

Mikkelissä valmistin vieraille lounasta sekä illalla cocktailpaloja. Lounaalla tein orzo-pastaa, joka muistuttaa muodoltaan riisiä. Pastan joukossa oli nduja-salamitahnaa sekä paahdettua porkkanapyreetä. Annoksen kruunasivat paistetut chorizot, pikkelöidyt porkkanat sekä kurpitsansiemenet.

Orzo-pastaa nduja-salamitahnalla sekä paahdetulla porkkanapyreellä. Päällä chorizoja, pikkelöityjä porkkanoita sekä kurpitsansiemeniä.

Naistenillassa tarjolla oli cocktailpaloja. Ensimmäisenä paahdettua lanttua, sinihomejuustoa, balsamicogeeliä sekä hunajapähkinää. Toisena friteerattua riisipaperia merilevällä maustettuna, japani-coleslaw'ta sekä boniitti-tonnikalahiutaleita, eli katsuobushia. Makeana annoksena oli punajuurimikrokakkua, vadelmajugurttikreemiä sekä paahdettua valkosuklaata. Punajuurimikrokakun valmistuksessa käytetään myös sifonia. Kakkutaikinasta tehdään vaahtoa, jonka jälkeen se pursotetaan pahvimukiin ja kypsennetään mikrossa puolen minuutin ajan. Näin kakku saa kuohkean rakenteensa ja punajuuren maku ja väri säilyvät nopean kypsennyksen ansiosta!

Paahdettua lanttua, sinihomejuustoa, balsamicogeeliä sekä hunajapähkinää.
Friteerattua riisipaperia merilevällä maustettuna, japani-coleslaw'ta sekä boniitti-tonnikalahiutaleita eli katsuobushia.
Punajuurimikrokakkua, vadelmajugurttikreemiä sekä paahdettua valkosuklaata.

Myymälävierailut ovat itselleni antoisia tapahtumia. Pidän ihmisten kohtaamisesta ja omien kokkausvinkkien jakamisesta. Myös Noblessa-keittiössä ruoanlaitto on aina ihanaa!

Kaikki kirjoitukset