Keittiömestarin blogi: Laventeli-bebet

Perinteisen bebe-leivoksen kermainen täyte saa mukaansa hennon laventelisen maun. Sitruunainen kuorrute tuo makeaan leivokseen vastapainoksi sopivasti raikkautta. Herkullinen leivos pääsiäisen jälkiruokapöytään!

Pohja

100 g voita
70 g sokeria
1 keltuainen
150 g vehnäjauhoja
  voita tai vuokasprayta voiteluun
  1. Sekoita kaikki ainekset huoneenlämpöisen voin joukkoon tasaiseksi massaksi.
  2. Voitele leivosvuoat.
  3. Painele taikina tasaiseksi ja melko ohueksi kerrokseksi vuokiin ja paista 175 asteessa noin 12–15 minuutin ajan. Taikina saa ottaa hieman väriä.
  4. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte

3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 ½ tl kuivattua laventelia
3 keltuaista
1 ½ dl kuohukermaa
150 g voita
1 ½ tl vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään kattilassa sokeri, perunajauhot, kuivattu laventeli, keltuaiset ja kerma.
  2. Kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen niin, että seos saostuu. Älä anna seoksen kiehahtaa, jotta keltuaiset eivät kypsy liikaa.
  3. Siivilöi seoksesta pois laventelit tiheän siivilän läpi ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ilmavaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita massat keskenään.
  5. Täytä pohjat massalla ja tasoita pinta palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Kuorrutus

2–3 rkl sitruunanmehua
3 dl tomusokeria
  lilaa elintarvikeväriä
  nonparelleja
  1. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri keskenään tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria saadaksesi sopivan koostumuksen.
  3. Lisää elintarvikeväriä pieni määrä ja sekoita huolellisesti.
  4. Laita seos laakeaan astiaan ja pyörittele leivosten pinta kuorrutuksessa.
  5. Asettele leivokset ritilän päälle valumaan ja ripottele päälle nonparelleja.
  6. Anna pinnan kuivua ennen tarjoilua.

Kaikki kirjoitukset