Keittiömestarin blogi: Paksoisalaatti

Rapea paksoi sopii erinomaisesti käytettäväksi myös raakana. Pilko salaattiin fenkolin kera ja mausta jogurttikastikkeella. Maukas ja raikas lisukesalaatti kesän grilliruoille!

Salaatti

400 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
1 fenkoli
  saksanpähkinöitä

Jogurttikastike

3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
  1. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Leikkaa pieni pala paksoin kannasta pois ja huuhtele huolellisesti. Viipaloi paksoi.
  3. Leikkaa myös fenkolin kanta pois ja viipaloi se ohuelti.
  4. Sekoita salaatti kastikkeen joukkoon. Murskaa päälle saksanpähkinöitä ja tarjoile!

Kaikki kirjoitukset