Keittiömestarin blogi: Kirsikka-raparperihyve

Ihanan täyteläinen jälkiruoka kesäiseen kahvipöytään! Mehevää kirsikka-raparperitäytettä ripauksella vaniljaa, ja pinnalla rapeaa inkivääristä kauramantelimurua. Lämpimän annoksen kruunaa pallo vaniljajäätelöä!

Kirsikka-raparperitäyte

500 g kirsikoita
500 g raparperia
¾ dl fariinisokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
½ vaniljatanko

Kauramantelimuru

100 g voita
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl mantelijauhoja
1 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa
¼ tl jauhettua inkivääriä
½ vaniljatanko
  1. Halkaise kirsikat ja poista niistä varret ja siemenet. Kuori raparperit ja pilko noin ½ cm kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita kirsikanpuolikkaat ja pilkotut raparperit keskenään. Lisää fariinisokeri ja perunajauho. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä joukkoon, sekoita huolellisesti. Laita täyte uunivuoan pohjalle.
  3. Nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon kaurahiutaleet, mantelijauho, fariinisokeri, suola, inkivääri sekä loput vaniljansiemenet. Ripottele muruseos vuoan päälle.
  4. Paista hyvettä 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa paiston loppupuolella foliolla. Hyve on valmista, kun raparperit ovat pehmenneet ja perunajauho on suurustanut vuoassa olevan nesteen.

Anna hyveen vetäytyä hetki uunin jälkeen. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Kaikki kirjoitukset