Keittiömestarin blogi: Valko­papu­pihvit yrtti­couscousilla ja tahini­kastikkeella

Perinteiset juurespihvit saavat proteiinia valkopavuista ja makua aasialaisista mausteista. Sitruunalla ja yrteillä maustettu couscous kypsyy kuin itsestään energiatehokkaasti vedenkeittimellä kiehautetulla vedellä. Tahinikastike antaa hennon umamista makua annokseen.

Valkopapupihvit

460 g valkopapuja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
300 g lanttua
200 g palsternakkaa
100 g jauhoista perunaa
1 punainen chili
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
4 rkl vettä
1 ½ dl korppujauhoja
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 tl jauhettua korianterinsiementä
1 tl kurkumaa
  rypsiöljyä paistamiseen
  1. Sekoita kulhossa pellavansiemenrouhe ja vesi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta lanttu, palsternakka ja peruna raastimen karkealla terällä. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri raastimen hienolla terällä.
  3. Kuullota sipulit rypsiöljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle myös juurekset ja paista muutaman minuutin ajan, jotta ne kypsyvät hieman.
  4. Valuta ja huuhtele valkopavut siivilässä. Murskaa ne käsin kulhossa ja sekoita joukkoon kaikki loput ainekset. Jätä tekeytymään 5–10 minuutin ajaksi.
  5. Muotoile pihveiksi ja paista rypsiöljyssä paistinpannulla noin 2–3 minuutin ajan per puoli.

Yrtticouscous

4 dl täysjyvä couscousia
4 dl kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori
½ ruukkua lehtipersiljaa
½ ruukkua minttua
  1. Kaada couscous laakeaan astiaan. Sekoita joukkoon suola ja oliiviöljy. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle, peitä kannella tai foliolla ja anna kypsyä noin 5 minuutin ajan.
  2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori raastimen hienolla terällä. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kylmä tahinikastike

2 dl kaurafraichea
2 rkl vaaleaa tahinia
1 sitruunan mehu
½ tl suolaa
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Tarjoile valkopapupihvien ja yrtticouscousin kera!

Kaikki kirjoitukset