Keittiömestarin blogi: Kuulumisia Habitare 2023 -messuilta

Habitare-messut järjestettiin taas syyskuussa. Tunnelma oli korkealla ja Noblessan keittiöt herättivät runsaasti kiinnostusta messuvieraissa! Erityisesti huomasin monien ihastelevan aamiaiskaapin lasisia rulo-ovia, keittiöiden kauniita värejä ja materiaalivalintoja, käteviä säilytysratkaisuja sekä kalusteisiin integroituja led-valoja.

Olin itse paikalla tarjoilemassa messuvieraille cocktailpaloja. Suolaisena tarjottavana oli ruisnäkkileipää, paahdettua palsternakkaa, kuusenkerkkäkreemiä sekä pikkelöityä kantarellia.

Ruisnäkkileipä valmistuu helposti ruisjauhoista, hiivasta, suolasta ja vedestä. Hyödynsin pastakonetta taikinan muovaamiseen! Palsternakasta saa esille herkullisen makeahkon maun uunissa paahtamalla, suolalla, pippurilla sekä tuoreella timjamilla maustettuna. Kuusenkerkkäkreemin tein vegaanisesta majoneesista. Vegemajoneesin valmistus toimii samalla lailla kuin perinteisenkin, vain korvaten kananmuna soijamaidolla. Maustamiseen käytin kuivattua kuusenkerkkää. Kantarellin pikkelöinti on hyvä tapa säilöntään, mutta se antaa myös sieniin raikkaan maun! Pikkeliliemen tekoon tarvitaan 1 osa väkiviinaetikkaa, 1 osa sokeria sekä 2 osaa vettä. Liemi kiehautetaan ja kaadetaan puhdistettujen sienten päälle.

Makeana cocktailpalana oli vaniljajogurttikreemiä, hibiskus-vadelmahilloketta sekä vadelmamarenkia. Vaniljajogurttikreemi maistui ihanan täyteläiseltä ja sen valmistus onkin yllättävän helppoa! Turkkilainen jogurtti valutetaan harson läpi, jotta ylimääräiset nesteet poistuvat. Valutettu massa maustetaan tomusokerilla sekä aidolla vaniljalla. Vadelmahillon valmistin tavalliseen tapaan hillosokerilla, mutta hibiskuksen makua siihen sain uuttamalla kuumaan nesteeseen hibiskuksen kukkia. Siivilöityä nestettä käytin hillon valmistukseen. Marengit tein italialaisen marengin tapaan ja ennen uunia ripottelin päälle pakastekuivattua vadelmaa.

Sain vierailta paljon kiitosta cocktailpaloista! Erityisesti omaa mieltä lämmittää, kun sieniin epäillen suhtautuva kehuu pikkelöityjä kantarelleja. Tai kun saan jaettua kotimaisten juuresten ilosanomaa, uunissa paahtamalla kun monista lihakeitosta tutuista juureksista saa aivan erilaisia makumaailmoja esille!

Kaikki kirjoitukset