Keittiömestarin blogi: Syksyinen kantarellipasta
6.9.2022
4
Reseptit

Ihanan täyteläinen kantarellipasta valmistuu syksyn satoa hyödyntämällä! Pastassa maistuvat karamellisoidut sipulit, palsternakka sekä kantarellit. Annos kruunataan reilulla määrällä raikasta viinisuolaheinää!
| 400 g | conchiglie-pastaa |
| 2 | sipulia |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | palsternakkaa |
| 250 g | kantarelleja |
| 2–3 rkl | voita |
| 1 ½ tl | suolaa |
| ½ tl | mustapippuria |
| 240 g | smetanaa |
| 1 ½ rkl | vaaleaa balsamicoa |
| 1 ruukku | viinisuolaheinää |
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleja pannulla öljyssä matalalla lämmöllä niin pitkään, että ne karamellisoituvat vaaleanruskeiksi.
- Kuori ja pilko palsternakat pieniksi kuutioiksi. Puhdista kantarellit ja revi niitä hieman pienemmiksi paloiksi.
- Lisää pannulle palsternakkakuutiot ja nosta lämpöä. Kypsennä hetki, ennen kuin lisäät kantarellit.
- Siirrä kasviksia hieman syrjään pannulla ja kaada pannulle kantarellit. Kun olet paistanut ne pehmeiksi, sekoita kantarellit kasvisten kanssa, lisää reilusti voita ja anna rapeutua. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Siivilöi kypsä pasta ja ota keitinlientä talteen noin 1 ½ dl. Kaada se paistinpannulle kasvisten ja kantarellien joukkoon.
- Lisää pannulle myös smetana ja vaalea balsamico. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
Annostele pasta lautasille ja lisää päälle reilu määrä viinisuolaheinää. Tarjoile ja nauti!


















































































































































































