Keittiömestarin blogi: Syksyinen kantarelli­pasta

Ihanan täyteläinen kantarellipasta valmistuu syksyn satoa hyödyntämällä! Pastassa maistuvat karamellisoidut sipulit, palsternakka sekä kantarellit. Annos kruunataan reilulla määrällä raikasta viinisuolaheinää!

400 g conchiglie-pastaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
200 g palsternakkaa
250 g kantarelleja
2–3 rkl voita
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
240 g smetanaa
1 ½ rkl vaaleaa balsamicoa
1 ruukku viinisuolaheinää
  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleja pannulla öljyssä matalalla lämmöllä niin pitkään, että ne karamellisoituvat vaaleanruskeiksi.
  2. Kuori ja pilko palsternakat pieniksi kuutioiksi. Puhdista kantarellit ja revi niitä hieman pienemmiksi paloiksi.
  3. Lisää pannulle palsternakkakuutiot ja nosta lämpöä. Kypsennä hetki, ennen kuin lisäät kantarellit.
  4. Siirrä kasviksia hieman syrjään pannulla ja kaada pannulle kantarellit. Kun olet paistanut ne pehmeiksi, sekoita kantarellit kasvisten kanssa, lisää reilusti voita ja anna rapeutua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  6. Siivilöi kypsä pasta ja ota keitinlientä talteen noin 1 ½ dl. Kaada se paistinpannulle kasvisten ja kantarellien joukkoon.
  7. Lisää pannulle myös smetana ja vaalea balsamico. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

Annostele pasta lautasille ja lisää päälle reilu määrä viinisuolaheinää. Tarjoile ja nauti!

Kaikki kirjoitukset