Keittiömestarin blogi: Shakshuka

Shakshuka on perinteinen israelilainen aamupalaruoka, joka tarjoillaan leivän kera. Se sopii erityisesti brunssipöytään muiden Lähi-Idän ruokien, kuten pitaleivän, hummuksen ja tabboulehin kanssa, mutta miksei myös illallisella tarjottavaksi. Shakshuka täyttää vatsan takuuvarmasti ja sen maku on hurmaava! Ruoka valmistetaan kätevästi yhdessä padassa hauduttaen.

2 tl oliiviöljyä
2 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl savupaprikaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianterinsiementä
¼ tl chilijauhetta
1 ½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 kg kypsiä tomaatteja kuutioituna
2 tölkkiä (800g) kuorittuja tomaatteja
1 oranssi paprika kuutioituna
1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
100 g fetajuustoa
6 kananmunaa
½ nippu tuoretta korianteria
6 kpl pitaleipiä
  1. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
  2. Lisää savupaprika, juustokumina, korianterinsiemenet ja chilijauhe. Kaada joukkoon kuutioidut tomaatit ja paprikat sekä tölkkitomaatit. Lisää suola ja sokeri. Hauduta noin 15 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Pienennä levyn lämpötilaa ja lisää kananmunat varovasti ruuan pinnalle rikkomatta keltuaista. Hauduta pataa kannen alla, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  4. Lisää lopuksi pinnalle fetajuusto ja korianteri, ja tarjoile ruoka pitaleivän kanssa.

Kaikki kirjoitukset