Keittiömestarin blogi: Bánh Mì

Kokkaa makumatka Vietnamiin ja valmista herkullisia Bánh Mì -patonkeja! Niiden täytteissä maistuu umaminen hoisin-maustettu tempeh, lempeän tulinen srirachamajoneesi, raikas kyssäkaalipikkeli, tuoreet kurkkuviipaleet sekä reilu määrä minttua ja korianteria!

Ainekset

Määrä Aines
4 kpl pieniä vehnäpatonkeja (tai 1 iso patonki)
250 g tempehiä (tai tofua)
½ dl hoisin-kastiketta
1 rkl rypsiöljyä
½ kurkku
1½ rkl sriracha-kastiketta
1½ dl majoneesia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua

Kyssäkaalipikkeli

Määrä Aines
200 g kyssäkaalia
1 chili
1 tl suolaa
½ dl sokeria
1 dl riisiviinietikkaa

Tarjoiluun

limen lohkoja

Valmistus

  1. Leikkaa tempeh pitkittäin reiluiksi viipaleiksi ja sivele pintaan hoisin-kastiketta. Paista paistinpannulla rypsiöljyssä. Sivele vielä paiston jälkeen lisää kastiketta.
  2. Viipaloi kurkku pitkittäin ohuelti.
  3. Sekoita keskenään sriracha-kastike ja majoneesi.
  4. Kuori kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi chili. Kiehauta kattilassa riisiviinietikka, suola ja sokeri. Kun neste on kiehahtanut, lisää chili ja kyssäkaali. Pakkaa lasipurkkiin, jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
  5. Levitä patongille majoneesia, lisää kyssäkaalipikkelit ja kurkkuviipaleet, tempeh sekä reilusti korianteria ja minttua. Tarjoile limelohkojen kera.

Kaikki kirjoitukset