Keittiömestarin blogi: Gnocchit sinihomejuustolla ja kurpitsalla
8.9.2023
3-4
Reseptit

Pehmeät gnocchit saavat täyteläisyyttä sinihomejuustoisesta kastikkeesta. Paahdettu myskikurpitsa ja pekaanipähkinät viimeistelevät annoksen tuoden mukaan makua ja rapeutta. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena!
Ainekset
| 800 g | myskikurpitsaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ¾ tl | suolaa |
| ½ tl | mustapippuria |
| 25 g | voita |
| 1 ruukku | salviaa |
| 2 dl | kermaa |
| 100–150 g | sinihomejuustoa |
| ¼ tl | mustapippuria |
| 1 rkl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
| 500 g | perunagnoccheja |
| 50 g | pekaani- tai saksanpähkinöitä |
Valmistus
- Kuori ja poista siemenet myskikurpitsasta. Pilko pieniksi kuutioiksi. Mausta kurpitsakuutiot oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa kypsäksi 10–15 minuutin ajan.
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon puolikas puntti salvian lehtiä. Anna poreilla puolen minuutin ajan.
- Lisää kattilaan myös kerma, kuumenna ja ripottele joukkoon 100 g sinihomejuustoa.
- Anna sinihomejuuston sulaa kastikkeen joukkoon. Ota levy pois päältä ja mausta mustapippurilla ja balsamiviinietikalla.
- Keitä gnocchit ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon myös paahdettu myskikurpitsa sekä loput salvian lehdet. Maista ja lisää tarvittaessa sinihomejuustoa murustettuna tai ripaus suolaa.
- Annostele lautasille ja ripottele pinnalle pähkinöitä.

















































































































































































