Keittiömestarin blogi: Kuulumisia Habitare 2022 -messuilta

Pääsin pitkän odottelun jälkeen osallistumaan ensimmäistä kertaa Habitare-messuille Noblessa-keittiöiden osastolle! Messutarjoiluja suunnittelin ensimmäisen kerran jo vuonna 2020. Silloin messut peruuntuivat, kuten myös siitä seuraavana vuonna.

Suunnittelin messutarjoiluihin kolme erilaista annosta. Inspiraatiota hain Saksan ruokakulttuurista, kauden raaka-aineista sekä hävikin minimoinnista.

Kauden raaka-aineita hyödynsin annoksessa, joka osoitti, että hyvää ruokaa saa valmistettua niinkin arkisesta ja edullisesta raaka-aineesta, kuin sipulista! Se sisälsi karamellisoitua sipulia, rapeaa kaura-serranokinkkumurua, sipuli-sienilientä sekä mäkimeiramiöljyä. Pieni maistiaisannos oli täynnä umamisia makuja.

Hävikkiä minimoin kokonaisena paahdetulla juurisellerillä, jonka seurana tarjoilin pinjansiementä, parmesaanikreemiä ja pikkelöityä omenaa. Kokonaisena paahdetusta juuriselleristä voi käyttää myös kuoret! Parmesaanikreemi on oiva tapa jatkojalostaa jäljelle jäänyt parmesaaninpala, ja pikkelöinti on kätevä menetelmä saada pidennettyä muun muassa kasvisten käyttöikää!

Omasta mielestäni maukkain saksalainen jälkiruoka, Schwarzwaldin kakku, antoi inspiraatiota jälkiruokani makumaailmaan. Tässä annoksessa oli suklaabrownieta, ranskankermakreemiä sekä kirsikkahilloketta. Erittäin makea suklaabrownie sai hapokkuutta ranskankermakreemistä sekä kirsikkahillokkeesta.

Sain vierailta hyvää palautetta annoksista! Monet olivat yllättyneitä siitä, miten niin arkisista juureksista kuin juuriselleri ja sipuli, saa niin maistuvaa ruokaa. Molemmissa pitkä kypsennys tuo aivan uudenlaiset maut esiin. Myös pikkuannosten intensiivinen maku toi hyvää palautetta. Siksi itsellenikin mieluisimpia annoksia suunnitella ovat alkuruoat ja cocktail-palat, sillä niissä voi käyttää vahvojakin makuja, koska annoskoot ovat pieniä. Mikäli haluaisit itse päästä testaamaan näitä annoksia, löytyvät reseptit Noblessan nettisivuilta!

Messut sisälsivät monia mukavia kohtaamisia, kuten jutustelua ruoanlaitosta ja unelmien keittiöistä. Työpäivät menivät kuin siivillä ja Noblessa Seten ihanien työntekijöiden kanssa oli hauska päästä jakamaan tämä kokemus!

Kaikki kirjoitukset