Keittiömestarin blogi: Savusiikasalaatti
3.7.2024
6
Reseptit

Herkullinen kesäinen salaatti kootaan savustetusta siiasta, paahdetusta kesäkurpitsasta, tammenlehtisalaatista, herneenversoista sekä pinjansiemenistä. Savustetun kalan kanssa sopii täydellisesti raikas sitruunamelissasta valmistettu jogurttikastike. Valmista salaatti lisukkeeksi kesäruoille!
Salaatti
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 1 | kesäkurpitsa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| ¼ tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
| 3 rkl | pinjansiemeniä |
| 250 g | savusiikaa (tai muuta savukalaa) |
| 1 ruukku | tammenlehtisalaattia |
| 1 ruukku | herneenversoja |
Sitruunamelissakastike
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 dl | sitruunamelissan lehtiä |
| 1 | valkosipulin kynsi |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| ½ tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
| 1 rkl | hunajaa |
Valmistus
- Leikkaa kesäkurpitsan päät pois ja viipaloi pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet rypsiöljyssä pannulla tai grillaa öljyllä valeltuna pintaan kauniin ruskea väri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kesäkurpitsaviipaleet syrjään jäähtymään.
- Paahda pinjansiemenet öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Poista savusiiasta nahka ja ruodot. Revi pienemmiksi paloiksi.
- Pilko tammenlehtisalaatti muutamaan osaan ja leikkaa herneenversot ruukusta.
- Valmista kastike. Irrota sitruunamelissan lehdet varsista ja hienonna pieneksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai raasta pieneksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kokoa salaatti laakealle astialle ja tarjoile sitruunamelissakastikkeen kanssa!

















































































































































































