Keittiömestarin blogi: Lime-silakkarullat

Löytyykö sinun joulupöydästäsi silakkarullia?

Noblessan keittiömestari Emmiina Lehtonen uudisti perinteisen kalaherkun ripauksella limeä. Katso videolta keittiömestarimme joulutervehdys sekä vinkit silakkarullien valmistukseen.

Ihanaa ja maistuvaa joulua!

500 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 punasipuli
½ puntti tilliä

Mausteliemi

1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 kpl kaffirlimenlehteä
1 limen kuori raastettuna ja mehu
½ dl väkiviinaetikkaa
1 ½ rkl ruokokidesokeria
2 dl vettä

Tarjoiluun

1 ruukku viinisuolaheinää
½ rkl oliiviöljyä
  ripaus suolaa
  1. Hienonna tilli ja punasipuli.
  2. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja käytä noin 1 tl suolaa silakoiden suolaamiseen. Ripottele fileiden päälle tilli- ja sipulisilppu.
  3. Kierrä fileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Asettele rullat vieri viereen uunivuokaan.
  4. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista limen mehu kattilaan. Kiehauta mausteliemi.
  5. Kaada kuuma mausteliemi silakkarullien päälle.
  6. Paista silakkarullia 200-asteisessa uunissa 25 minuutin ajan.
  7. Tarjoile lämpimänä tai huolellisesti jäähdytettynä.

Nypi viinisuolaheinän lehdet kulhoon ja pyörittele kevyesti joukkoon oliiviöljy ja ripaus suolaa. Tarjoile silakkarullien kera.

Kaikki kirjoitukset