Keittiömestarin blogi: Vinkit kevään juhlien järjestämiseen

Kevään monenlaiset juhlat lähestyvät. Kuinka järjestää pidot niin, ettei itse joudu olemaan sidottuna keittiöön läpi juhlan? Tässä parhaimmat vinkit, kuinka järjestää jopa usean ruokalajin illallinen mahdollisimman vaivattomasti!

Suunnittele tarjottavat huolella. Ota selvää vieraiden allergioista ja ruokavalioista. Helpoimmalla pääset, kun kaikki tarjottavat sopivat jokaiselle vieraalle! Suunnittele tarjottavat ruokalajit niin, että niiden valmistus olisi mahdollisimman vaivatonta. Esimerkiksi erilaiset kylmät alkupalat tai lisukkeet voi valmistaa täysin valmiiksi jo etukäteen.

Tutustu huolella valmistettavien ruokien reseptiikkaan! Reseptissä saattaa olla osia, jotka tulee valmistaa etukäteen. Mikäli kokeilet jotain reseptiä ensimmäistä kertaa ja epäilet, kuinka saat sen onnistumaan, testaa ohjetta kertaalleen hyvissä ajoin.

Valmista kaikki mahdollinen etukäteen. Kun voit vain lämmittää ja asettaa ruoan tarjolle, pääset itsekin nauttimaan juhlasta säästyneen ajan ansiosta. Näin myös stressi vähenee, kun tiedät tarjottavien olevan kunnossa. Muun muassa leivonnaiset säilyvät pakastimessa pitkään, joten niitä voi valmistaa hyvinkin paljon etukäteen. Jätä juuri ennen tarjoilua valmistettavaksi vain pakolliset, kuten esimerkiksi kalan paiston tai jälkiruoan koristelun.

Kata pöytä etukäteen ja suunnittele, mitkä tarjoiluastiat tulevat mihinkin käyttöön. Muista myös huolehtia keittiön siisteydestä ja tee työpöydälle reilusti tilaa tarjoilujen viimeistelyyn ja esillepanoon. Sekä lopuksi, muista nauttia juhlasta!

Kaikki kirjoitukset