Keittiömestarin blogi: Pirkkalan myymälän avajaiset

Pääsin osallistumaan ensimmäistä kertaa uuden Noblessa-myymälän avajaisiin! Upea uusi myymälä avattiin helmikuun alussa Pirkkalaan, kauppakeskus Veskan yhteyteen. Tila on avara ja valoisa, esimerkkikeittiöitä on moneen eri makuun, toinen toistansa kauniimpia!

Tapahtumassa paikalla oli niin kutsuvieraita, kuin ohikulkijoitakin. Vieraille tarjoilin muutamaa erilaista cocktailpalaa:

Ensimmäinen suolainen cocktailpala oli riisipaperista friteerattu ilmava riisikeksi, joka oli maustettu japanilaisella hieman tulisella togarashi-mausteseoksella. Keksin päällä oli teriyakilla maustettua paahdettua bataattia, seesaminsiemeniä sekä rapeita retiisiviipaleita ja kevätsipulia. 

Toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi valmistin hernepyreen, jonka kanssa tarjoilin serranokinkkua sekä oliivimurua. Oliivimuru valmistetaan ryöppäämällä kalamata-oliivit muutamaan kertaan ja kuivattamalla yön yli uunissa. Täysin kuivat oliivit voi sitten jauhaa muruksi tehosekoittimessa. Se tuo hennon makealle hernepyreelle ja suolaiselle kinkulle mukavan umamisen lisän!

Makeana cocktailpalana tarjoilla oli suklaabrownieta, vaniljalla maustettua mascarponevaahtoa, sesongin veriappelsiinia sekä raikasta passionhedelmägeeliä. Veriappelsiini ja passionhedelmä tasapainottavat makeaa brownieta ja mascarpone tuo ihanaa täyteläisyyttä annokseen!

Päivä oli vilkas ja täynnä mukavia kohtaamisia. Paljon onnea vielä uusille Noblessa-kauppiaille!

Kaikki kirjoitukset