Keittiömestarin blogi: Tunnelmia kahvifestivaaleilta

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettiin kahvi-, suklaa- ja jäätelöfestivaalit. Oman alan messuja on ollut melkoinen ikävä, ja oli mahtavaa päästä verkostoitumaan kasvotusten alan tekijöiden kesken!

Kahvifestivaalit ovat Pohjois-Euroopan suurimmat lajiaan. Festaritunnelmaa tapahtumaan toi hämyinen valaistus ja taustalla kuuluva DJ:n soittama musiikki. Ei siis mitkään perusmessut! Tapahtumaan osallistui kotimaisia yrityksiä, mutta myös kansainvälisiä tekijöitä. Festivaalin aikana palkittiin vuoden paras suodatinkahvi, espresso, vihreä ja musta tee sekä vuoden paahtimo ja vuoden nuori kahvivaikuttaja.

Kahvifestivaalit vaikuttivat herättävän paljon kiinnostusta lippumyyntien perusteella. Itse osallistuin tapahtumaan perjantaina ammattilaispäivänä, jolloin oli melko rauhallista, eikä kojujen ympärille kertynyt liikaa ruuhkaa. Pääsin maistamaan monta kuppia laadukasta kahvia ja teetä.

Kahvien lisäksi festivaaleilta pystyi hankkimaan erilaisia kahvinkeittovälineitä ammattilaisten vinkkien kera. Oli mielenkiintoista tutustua uusiin innovaatioihin, kuten kahvista valmistettuun kombuchaan. Hauska lisä elintarvikeyritysten joukossa oli käytetyistä kahvinporoista valmistetut vedenpitävät kengät!

Monet tapahtumat, kuten tämäkin festivaali, ovat parhaimmillaan olleet jo kaksikin vuotta tauolla ja nyt alkaa vihdoin tuntua, että pääsisimme palaamaan normaaliin. Ainakin ensi kesän kattava tapahtumatarjonta antaa niin ymmärtää!

Kaikki kirjoitukset