Keittiömestarin blogi: Kauan odotettu kevät

Talven jälkeen tuntuu aina ihanalta, kun luonto alkaa heräillä ja valon määrä lisääntyy! Tänä vuonna se tuntui erityisen hyvältä, sillä mennyt talvi tuntui normaalia raskaammalta vallitsevan tilanteen vuoksi. On mahtavaa, kun työpäivien jälkeen valoa riittää ja ulkoilla voi vielä melko myöhäänkin illalla.

Keväässä on parasta, kun eri raaka-aineet tulevat sesonkiin pikkuhiljaa yksi kerrallaan. On ihanaa käyttää raaka-ainetta silloin, kun se on parhaimmillaan. Kauden sesonkikasvikset tuovat paljon inspiraatiota omaan työhöni reseptien kehittelijänä! Sesonkikasvisten käyttö on myös hyväksi lompakolle, sillä hinta on silloin edullisimmillaan.

Hyvänä esimerkkinä kevään sesonkikasviksista on parsa-aika, jolloin kuluttajat hullaantuvat käyttämään parsaa omissa kokkailuissaan, ja ravintoloissa vietetään perinteisesti parsaviikkoja. Loppukesästä niin moni raaka-aine on sesongissa, ettei suurta hehkutusta yhtä raaka-ainetta kohtaan pääse nousemaan.

Myös villiyrttien kausi alkaa heti lumien sulamisen jälkeen, joten nyt kannattaakin pitää silmät auki luonnossa kulkiessa. Esimerkiksi maitohorsma on parhaimmillaan heti alkukeväästä nuorina versoina. Villiyrteistä kuitenkin lisää vielä hieman lähempänä kesää!

Kaikki kirjoitukset