Keittiömestarin blogi: Myskikurpitsapalat

Suolaiset myskikurpitsapalat ovat helposti valmistuvia ja herkullisia tarjottavia pikkujouluvieraille. Rapean lehtitaikinakuoren sisällä on täytteenä paahdettua myskikurpitsaa, gorgonzolaa, salviaa ja pinjansiemeniä. Tarjoile cocktailpalana tai vaikka sosekeiton lisukkeena!

Täyte

Määrä Aines
600 g myskikurpitsaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
  1. Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet lusikalla.
  2. Pilko kurpitsa ½ cm kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Levitä uunivuokaan ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja oliiviöljy.
  4. Paahda 225 asteessa 10–15 minuutin ajan.

Taikinakupit

Määrä Aines
500 g lehtitaikinaa
1 ruukku salviaa
100 g gorgonzolaa (piccante)
1 rkl pinjansiemeniä
1 ½ rkl hunajaa
1 kananmuna
1 rkl balsamicosiirappia
  1. Anna lehtitaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä. Kauli levyjä kevyesti ohuemmaksi ja leikkaa ne puoliksi. Voitele muffinipelti öljyllä ja painele lehtitaikinalevyt vuokiin kupeiksi.
  2. Hienonna salvianlehdet ja sekoita paahdettujen kurpitsojen sekaan. Murusta gorgonzola.
  3. Täytä lehtitaikinakupit paahdetuilla kurpitsalla. Lisää päälle gorgonzolamuru, pinjansiemenet sekä hunaja. Lopuksi voitele lehtitaikina kananmunalla.
  4. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
  5. Viimeistele balsamicosiirapilla ja tarjoile lämpiminä!

Kaikki kirjoitukset