Keittiömestarin blogi: Myskikurpitsapalat
4.11.2025
12
Reseptit

Suolaiset myskikurpitsapalat ovat helposti valmistuvia ja herkullisia tarjottavia pikkujouluvieraille. Rapean lehtitaikinakuoren sisällä on täytteenä paahdettua myskikurpitsaa, gorgonzolaa, salviaa ja pinjansiemeniä. Tarjoile cocktailpalana tai vaikka sosekeiton lisukkeena!
Täyte
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 600 g | myskikurpitsaa |
| 1 tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
- Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet lusikalla.
- Pilko kurpitsa ½ cm kokoisiksi kuutioiksi.
- Levitä uunivuokaan ja sekoita joukkoon suola, pippuri ja oliiviöljy.
- Paahda 225 asteessa 10–15 minuutin ajan.
Taikinakupit
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 500 g | lehtitaikinaa |
| 1 ruukku | salviaa |
| 100 g | gorgonzolaa (piccante) |
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 ½ rkl | hunajaa |
| 1 | kananmuna |
| 1 rkl | balsamicosiirappia |
- Anna lehtitaikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä. Kauli levyjä kevyesti ohuemmaksi ja leikkaa ne puoliksi. Voitele muffinipelti öljyllä ja painele lehtitaikinalevyt vuokiin kupeiksi.
- Hienonna salvianlehdet ja sekoita paahdettujen kurpitsojen sekaan. Murusta gorgonzola.
- Täytä lehtitaikinakupit paahdetuilla kurpitsalla. Lisää päälle gorgonzolamuru, pinjansiemenet sekä hunaja. Lopuksi voitele lehtitaikina kananmunalla.
- Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
- Viimeistele balsamicosiirapilla ja tarjoile lämpiminä!




















































































































































































