Keittiömestarin blogi: Makumatkalla kotimaassa

Teimme parin päivän matkan kohteinamme Hanko, Tammisaari, Fiskars ja Hämeenlinna. Säät olivat hieman sateiset, joten meillä oli hyvä syy keskittyä erilaisten ravintoloiden testaamiseen!

Aloitimme Hangon Oysters & Fish -ravintolasta. Tilasimme ostereita samppanjavinegretellä, hummeririsotto-arancineja, marinoituja anjoviksia sekä vihersimpukoita. Kaikki merenelävät maistuivat herkullisilta, mutta annoskokojen arviointi tilattaessa oli haastavaa ja päädyimme lopulta täyttämään vatsan leivällä ja ranskalaisilla. Tämä ravintola sopisi kuitenkin täydellisesti illanviettoon viinin parissa samalla mereneläviä maistellen!

Tammisaaressa pääsimme onnekkaina pienen jonotuksen jälkeen syömän YLP!-ravintolaan. Your Local Pizza on Suomen ensimmäinen zero waste -pizzeria. Se hyödyntää lähituottajien raaka-aineita ja paistaa pizzat puu-uunissa. Tilasimme pullollisen oranssia natural-viiniä, Märkäriitta-pizzan sekä Chef’s Freestylen. Freestyle-pizza sisälsi tällä kertaa savukaritsaa, fenkolia, punasipulia sekä salviaa. Hauskasti nimetty Märkäriitta on Margheritan suomalainen versio, joka on aina varma valinta. Molemmat pizzat sekä palvelu olivat loistavia ja suosittelen matkaa Tammisaareen ihan vain tämän ravintolan vuoksi!

Fiskarsissa vierailimme Veitsitehtaassa, josta saa Fiskarsin panimon, Ägräs Distilleryn ja Noita Wineryn tuotteita. Maistelimme mielenkiintoisia oluita sekä viinitilan tuotteita. Paikan päältä voi ostaa kotiin miedompia juomia, mutta viinitilan tuotteet tulee tilata netistä kotiinkuljetuksella.

Kotiinpaluumatkalla poikkesimme Hämeenlinnan Miller’s BBQ:ssa. Lihat kypsennetään hitaasti puulämmitteisessä savugrillissä, saavuttaen murean lopputuloksen. Valitsimme jaettavaan annokseemme revittyä nautaa ja briskettiä, possun ribsejä, lisukkeena marokko-porkkanoita, coleslaw’ta ja tomaattisalaattia. Ammattitaidon ja vahvan kokemuksen todella maistaa lautasella!

Matkustamisessa palkitsevinta on löytää ravintola, jossa omaa juttua tehdään suurella intohimolla ja sellaisia kotimaassa onkin paljon! Mielenkiintoisia ravintoloita harvemmin löytää silloin kun nälkä on jo kasvanut isoksi, joten pieni vaivannäkö ennen matkaa kannattaa.

Kaikki kirjoitukset