Keittiömestarin blogi: Valmistautuminen nuorten kokkien MM-kilpailuihin

Olen erittäin innoissani nimityksestäni Noblessan keittiömestariksi! Pidän kovasti uusien reseptien suunnittelusta, ja on hienoa päästä jakamaan niitä eteenpäin.

Osallistun nuorten kokkien MM-kilpailuihin Taiwanissa syyskuun 7. päivä. Kilpailussa on aikaa kolme ja puoli tuntia suunnitella ja valmistaa kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Käytettävissä olevat raaka-aineet on ennalta määritelty, ja pakollisista raaka-aineista on tällä hetkellä tiedossa pääruoassa käytettävä lampaankare. Kilpailun alettua saamme siis tietää ainakin alkuruoalle pääraaka-aineen, luultavasti myös jälkiruoalle. Yllätyksiä saattaa tulla enemmänkin: esimerkiksi tietyn valmistustavan käyttö tai jonkin raaka-aineen valmistus useammalla menetelmällä.

Olen suunnitellut menun ja treenannut jo tiedossa olevilla raaka-aineilla, jotta kilpailu sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi olen harjoitellut erilaisten kalojen ja äyriäisten käsittelyä, sillä luultavasti alkuruoan pääraaka-aineena tulee olemaan mereneläviä. Lampaankaretta valmistettaessa on oltava erityisen tarkkana lihan kypsyyden ja maun lisäksi myös luiden huolellisen puhdistamisen osalta.

Kilpailun lähestyessä fiilikset ovat erittäin jännittyneet, mutta samalla myös odottavaiset. Meille kilpailijoille on järjestetty ohjelmaa lähes koko viikoksi päästäksemme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä toisiimme. Kilpailijoita on yhteensä 22 nuorta kokkia ympäri maailmaa, joten matkasta tulee varmasti ikimuistoinen!

Kaikki kirjoitukset