Keittiömestarin blogi: Kohteena Uusi-Seelanti

Tästä talvesta on tulossa melko erilainen aiempiin talviin verrattuna - vietämme sen nimittäin mieheni kanssa Uuden-Seelannin lämmössä. Matka kestää kolme kuukautta ja tarkoituksena on työskennellä maaseudulla sijaitsevan viiden tähden majoitusliikkeen ravintolassa, sekä matkustella myös jonkin verran ympäri Uuden-Seelannin upeita maisemia.

Ammatillisessa mielessä odotan ”kesätyöltä” erityisen paljon täysin uusien raaka-aineiden ja villiyrttien käyttöä. Haluan myös oppia parhaimmat valmistustavat paikalliselle lampaalle – sitä käytetään laajalti ympäri maailman.

Uusi-Seelanti on sellainen maa, josta minulla itselläni on aika vähän tietoa, joten on mukavaa, kun kohteesta on niin paljon opittavaa. Työpaikkamme sijaitsee Pohjoissaaren eteläosassa, 1,5 tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Wellingtonista. Se on sen verran syrjässä, että auton vuoraus on melkeinpä välttämättömyys, kun lähimpään kauppaankin on jo 40 minuutin ajomatka.

Matka on vaatinut paljon järjestelyjä koko syksyn ajan ja on erittäin jännittävää, että lähdön hetki koittaa aivan pian! Lento kestää kaiken kaikkiaan 30 tuntia kahdella välilaskulla ja aikaeroa kohteessa on 10 tuntia. Hetki varmaankin menee totutellessa paikalliseen aikaan ja siihen, että kesä on Uudessa-Seelannissa vasta aluillaan. Seuraavassa postauksessa päivitän kuulumisia siitä, miten arki on lähtenyt rullaamaan uudessa maassa.

Kaikki kirjoitukset