Keittiömestarin blogi: Harissa-linssikeitto korianterigremolatalla
            5.2.2025
                        2-6
                        Reseptit
        
        
    
Reilu satsi terveellistä linssikeittoa valmistuu helposti kuivakaapin raaka-aineista. Keiton maku on täyteläinen, mutta harissa-tahna antaa siihen pientä potkua. Viimeistele annos turkkilaisella jogurtilla sekä yrttisellä korianterigremolatalla!
Keitto
| Määrä | Aines | 
|---|---|
| 1 | sipuli | 
| 2 | valkosipulinkynttä | 
| 1 rkl | oliiviöljyä | 
| 1 l | kasvislientä | 
| 4 dl | kuivattuja punaisia linssejä | 
| 2 tlk | tomaattimurskaa | 
| ½ tl | juustokuminaa | 
| 1 tl | korianterinsiementä jauhettuna | 
| 1–1 ½ rkl | harissa-tahnaa | 
| 1 ½ | sitruunan mehu | 
| 1 rkl | hunajaa | 
| ¼ tl | mustapippuria | 
| ½ - ¾ tl | suolaa | 
Korianterigremolata
| Määrä | Aines | 
|---|---|
| 1 ruukku | korianteria (tai lehtipersiljaa) | 
| 1 | valkosipulinkynsi | 
| 1 | luomusitruunan kuori raastettuna | 
| 1 rkl | sitruunamehua | 
| 3 rkl | oliiviöljyä | 
| ½ tl | sormisuolaa | 
Tarjoiluun
- turkkilaista jogurttia
- vaaleaa leipää
Valmistus
- Kuori sipulit ja hienonna pieneksi. Huuhtele linssit siivilässä.
- Kuullota sipulit kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, linssit, juustokumina ja korianterinsiemen. Keitä 15–20 minuutin ajan.
- Mausta keitto harissa-tahnalla, sitruunamehulla, hunajalla, mustapippurilla ja suolalla.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä. Kuori valkosipuli. Hienonna kaikki korianterigremolatan ainekset keskenään veitsellä tai hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Tarjoile linssikeitto turkkilaisen jogurtin, korianterigremolatan sekä vaalean leivän kera.

















































































































































































