Keittiömestarin blogi: Ruokainnovaatiot testissä

Pääsin tutustumaan tämän vuoden uutuuselintarvikkeisiin parillakin messuilla saman viikon aikana. Ravintola-alan FFCR-messuilla näytillä oli pääasiassa ammattikeittiöille kohdennettuja tuotteita, ja Vegemessuilla taas enimmäkseen kuluttajille suunnattuja vegaanisia elintarvikkeita. Molemmissa näkyvänä trendinä oli kotimaisuus ja kestävä kehitys.

FFCR-messuilla kahvilatuotteista itselleni jäi parhaiten mieleen New York Roll, kiekon muotoon leivottu croissant, joka oli täytetty makealla moussella ja koristeltu näyttävästi. Erittäin mielenkiintoinen tuote, jonka toivoisin leviävän kahviloiden valikoimiin Suomessa! Houkuttelevia kahvilatuotteita näkyi monilla osastoilla, ja niissä oli huomioitu erittäin hyvin monenlaiset ruokavaliot.

Vegemessuilla käyn mielelläni vuosittain seuraamassa kasvisruokatuotteiden kehitystä. Suuren kysynnän myötä uusia innovaatioita onkin kannattavaa kehittää. Tänä vuonna kiinnitin huomiota erityisesti kotimaisiin tuotteisiin. Monissa vegetuotteissa kestävän kehityksen kannalta on ongelmana se, että raaka-aineita tuodaan Suomeen kaukaa. Nyt kotimaisista raaka-aineista on alettu kehittää korvaavia tuotteita. Hyvänä esimerkkinä Suomalainen menestysresepti -ohjelmasta tuttu Tofunkaltainen tuote, joka valmistetaan kotimaisesta härkäpavusta! 

Uutuutena näkyi myös vegaanisia kalatuotteita. Kotimainen Vatkis sekä virolainen Vegan Zeastar olivat onnistuneet valmistamaan ravun koostumusta ja makua hyvin imitoivia tuotteita. Myös raakaa lohta muistuttava No Salmon Sashimi oli erittäin onnistunut tuote. Kalatuotteiden koostumusta on hyvin vaikea kopioida kotikutoisesti, joten tämän tyyppisiä tuotteita tulee varmasti jatkossakin lisää!

Kaikki kirjoitukset