Keittiömestarin blogi: Porin ja Rauman pintxo-kisat

Pääsin tuomaroimaan Porissa ja Raumalla elokuussa järjestettyjä pintxo-kisoja. Kilpailun ideana on tarjota Pohjois-Espanjasta tuttuja pikkuherkkuja edulliseen hintaan, ja esitellä samalla ravintoloiden innovatiivisuutta ja tarjontaa. Tapahtuman aikana asiakkaat kiertelevät maistelemassa kisapintxoja eri ravintoloissa ja tutustuvat uusiin paikkoihin matalalla kynnyksellä.

Kilpailuun osallistui Porissa 22 ravintolaa ja Raumalla neljä. Näistä ravintoloista jokainen tarjosi omaa kisa-pintxoaan, eli kaksi euroa maksavaa, muutamalla suupalalla syötävää pikkuannosta. Asiakkaat saivat äänestää omaa suosikkiaan netissä, ja me tuomarit pisteytimme jokaisen annoksen ja näin valitsimme voittajan sekä Raumalta että Porista.

Porissa voiton vei ravintola Raatihuoneen kellari. Heidän pintxossaan oli savusilakkatartaria, Räpsöön leipää, tyrnihilloa, marinoitua sipulia, savustettua silakkafilettä sekä ruispurje. Pintxossa oli hyödynnetty mukavasti paikallisuutta ja siinä oli useita eri komponentteja, jotka kuitenkin toimivat hienosti yhteen. Lisäpisteitä toi vielä meille tarjottu alkoholiton tyrnishotti, joka raikasti kokonaisuutta.

Raumalla voittaja-annoksen tarjosi ravintola Kapteeninhuone. Heidän pintxossaan oli savustettua pekonisipsiä, tomaattipölyä sekä savuomenakreemiä. Se oli hieman yksinkertaisempi, mutta erittäin toimiva. Mauissa oli intensiivisyyttä ja jokainen komponentti täydensi annosta omalta osaltaan.

Rauman ravintolat kiersimme hyvinkin nopeasti yhdessä illassa, mutta Porin ravintoloiden kiertämiseen meni suunnilleen yhden työpäivän verran. En ollut ennen käynyt monessakaan Porin ravintoloista, ja yllätyin positiivisesti heidän nykyisestä ravintola- ja kahvilatarjonnastaan! Raumalla olisin toivonut useamman yrityksen lähteneen mukaan kisaan, sillä tiedän siellä olevan hyvinkin potentiaalisia ravintoloita, joilla olisi mahdollisuudet voittoon. Toivotaan, että ensi vuonna sielläkin suunnalla oltaisiin paremmin hereillä tapahtumasta, joka on erittäin hyvää markkinointia uusien asiakkaiden saamiseksi.

Kaikki kirjoitukset