Keittiömestarin blogi: Vuoden Alumni 2021

Kuva: Jaakko Saarilampi / TAMK

Tampereen ammattikorkeakoulu nimitti minut Vuoden Alumniksi 2021. Tänä vuonna meitä on kaksin kappalainen ja toinen Vuoden Alumneista on säveltäjä Roope Mäenpää.

Sana alumni tulee latinan kielen sanasta alumnus, kasvatti. Alumni on siis jo oppilaitoksesta valmistunut entinen opiskelija. Tamk on jakanut Vuoden Alumni -tunnustusta vuodesta 2019 lähtien.

Alumnitoimintaa on kaikenlainen yhteistyö valmistuneen ja oppilaitoksen välillä. Esimerkiksi valmistuneen uratarinan jako on tärkeää alumnityötä, joka antaa opiskelijalle konkreettisen esimerkin oman alansa mahdollisuuksista. Restonomin työskentelymahdollisuudet ovat laajat ja koen että oma uratarinani on yksi hyvä esimerkki tästä.

Restonomiopintojeni aikana koin tärkeäksi tarttua jokaiseen saamaani tilaisuuteen ja käyttää opintoaikani mahdollisimman hyödyllisesti. Tein muun muassa työharjoittelun Oslossa kolmen Michelin-tähden ravintolassa, opiskelin vaihto-oppilaana Etelä-Koreassa paikallisessa yliopistossa, osallistuin Paistinkääntäjien Nuori Kokki SM- ja MM-kilpailuihin. Opinnäytetyöni käsitteli silloin juuri laillistettua elintarviketta, kotisirkkaa, josta suunnittelin Tamkin Catering Studiolle hyönteisruokamenun.

Opintojen jälkeen työskentelin jonkin aikaa ravintolakeittiössä niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Korona-ajan myötä kuitenkin siirryin täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Nykyään työni on suurimmaksi osaksi suunnitella ja valokuvata ruokareseptejä. Ilman restonomitutkintoa minulla tuskin olisi ammattitaitoa tai tarpeeksi rohkeutta toimia yrittäjänä. Olen saanut Tamkilta valtavasti tukea omien unelmieni tavoitteluun ja siitä olen hyvin kiitollinen!

Kaikki kirjoitukset