Keittiömestarin blogi: After work -tapahtuma Sanomatalolla

Helsingin Sanomatalon Noblessa-myymälässä järjestettiin marraskuussa after work –tapahtuma osana Noblessan kauppiaspäiviä. Suunnittelin ja valmistin tapahtumaan ruokatarjoilut ja olin paikan päällä kertomassa naposteltavien yksityiskohdista.

Tapahtumassa oli tarjolla saksalaisia pretzeleitä eli suolaisia rinkeleitä olut-cheddardipillä. Pretzelien valmistuksessa olennainen osa on jo muotoiltujen, raakojen pretzelien pikainen keittäminen soodalla maustetussa vedessä. Näin pretzelit saavat ominaisen makunsa. Uunissa paistaessa niiden väri tummuu reilusti, silti jättäen ne sisältä ihanan pehmeiksi. Täydellistä dipattuna timjamilla ja oluella maustettuun cheddardippiin!

Gluteenittomana versiona tarjoilin parmesan-seesamitikkuja. Viipaloin gluteenittoman lehtitaikinan pitkittäin, voitelin kananmunalla ja ripottelin päälle reilusti seesaminsiemeniä sekä parmesaaniraastetta, jonka jälkeen paistoin ne rapeaksi. Erittäin helppo ja hyvä tarjottava gluteenittomille vieraille esimerkiksi näin joulun aikaan! Parmesan-seesamitikkujen kanssa tarjoilin timjamilla maustettua parmesan-dippiä.

Makeaksi tarjottavaksi valmistin suklaisia fudgeja kolmessa eri muodossa: rose-suolalla ja ruusun terälehdillä, tyrnijauheella sekä pakastekuivatuilla mansikoilla maustettuna. Nämä olivat hyvin pidettyjä, erityisesti kirpeän tyrnin ja makean suklaan sekoitus oli monen mieleen.

Iltapäivän tunnelma oli rento, ja oli hauskaa kehitellä tapahtuman luonteeseen soveltuvia tarjottavia. Oli myös erittäin mukavaa päästä tapaamaan Noblessa-kauppiaita; on aina kiva tutustua uusiin ihmisiin sekä tietysti nähdä vanhoja tuttuja!

Kaikki kirjoitukset