Keittiömestarin blogi: Raakamakkarat fenkolipaistoksella ja granaattiomena-vinegretellä

4 kpl raakamakkaroita
400 g ruusukaalia
2 kpl fenkolia
1 punasipuli
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Poista fenkoleista ja ruusukaaleista kannat.
  3. Viipaloi fenkoli ja puolita ruusukaalit.
  4. Kuori ja pilko punasipuli lohkoiksi.
  5. Levitä kasvikset uunipellille ja mausta ne suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  6. Paista raakamakkaroita pannulla öljyssä hetken ajan, jotta saat niiden pintaan kauniin värin.
  7. Paista kasviksia uunissa viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon makkarat ja paista vielä kymmenen minuuttia.

Granaattiomena-vinegrette

  puolikkaan granaattiomenan siemenet ja mehu
¼ dl punaviinietikkaa
¼ dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
  1. Leikkaa granaattiomena keskeltä puoliksi niin, että toiseen puolikkaaseen jää ”hattu” ja toiseen kanta.
  2. Aseta pöydälle kulho, jonka päällä pitelet granaattiomenan puolikasta siemenpuoli alaspäin.
  3. Koputtele granaattiomenan kuorta puukauhalla ja anna siementen ja mehun tippua kulhoon.
  4. Poista joukosta mahdolliset valkoiset osat.
  5. Tee vinegrette sekoittamalla nesteet ja mausteet keskenään, ja lisää lopuksi joukkoon granaattiomenan siemenet ja mehu.

Kaikki kirjoitukset