Keittiömestarin blogi: Mustapapu-lehtikaali-quesadillat
30.9.2025
4
Reseptit

Maukkaat ja täyttävät quesadillat syntyvät helposti. Mehevä täyte valmistuu lehtikaalista, mustapavuista, kirsikkatomaateista ja cheddar-juustosta. Tarjoile rapeat quesadillat ranskankerman ja salsa verden kera!
Ainekset
Määrä | Aines |
---|---|
1 | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
2 kpl | jalapenoja |
2 rkl | rypsiöljyä |
100 g | lehtikaalia |
100 g | miniluumutomaatteja |
½ ruukkua | tuoretta korianteria |
380 g (230 g) | mustapapuja säilykkeenä |
½ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
¼ tl | juustokuminaa |
1 tl | jauhettua korianterinsiementä |
1 | limen mehu |
150 g | cheddarjuustoraastetta |
8 kpl | täysjyvätortilloja |
Lisäksi
Määrä | Aines |
---|---|
150 g | ranskankermaa |
180 g | salsa verdeä |
2 rkl | auringonkukansiemeniä |
tuoretta korianteria | |
limelohkoja |
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pilko pieneksi myös jalapeno. Freesaa ne pannulla rypsiöljyssä.
- Poista lehtikaalin lehtiruoti ja pilko pieniksi viipaleiksi. Leikkaa miniluumutomaatit neljään osaan. Hienonna korianteri. Valuta ja huuhtele mustapavut.
- Lisää lehtikaali pannulle ja anna pehmetä. Lopuksi lisää joukkoon tomaatit ja mustapavut sekä mausteet. Kuumenna.
- Kokoa quesadillat. Ripottele neljälle tortillaletulle puolet juustoraasteesta. Jaa lehtikaalitäyte letuille tasaisesti ja ripottele loput juustosta päälle. Aseta loput tortillaletut kansiksi. Paista rypsiöljyssä molemmilta puolilta rapeaksi.
- Ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja tuoretta korianteria. Tarjoile ranskankerman, salsa verden ja limelohkojen kera!