Keittiömestarin blogi: Pintxofiesta Tamperrada

Vuotuinen Pintxo-tapahtuma Tamperrada järjestettiin taas Tampereella! Mukana oli 50 ravintolaa, joista jokainen oli suunnitellut kilpailuun osallistuvan pintxo-annoksen. Kilpailun voittajia on kaksi: eniten tuomariääniä ja eniten yleisöääniä saanut ravintola. Ravintolat tarjoavat usein myös muita pikkuannoksia kolmen euron hintaan.

Oli mukavaa kierrellä kaupungilla hyvässä seurassa ja päästä maistelemaan uusia makuja! Kävimme seitsemässä eri ravintolassa, jotka olimme aiemmin valinneet kisa-pintxon perusteella. Jaan omat suosikkiannokseni:

W30 Pop-Up: ”Etanalla ja persiljalla maustettua emmerpuuroa, valkosipulipestoa, sipulia”

Etana-emmerpuuro oli muotoiltu pallon muotoon ja friteerattu rapeaksi. Tiesin jo annoksen kuvauksen perusteella tämän olevan varmasti yksi suosikeistani, ja se todellakin täytti odotukset! Vaikkakin makua oli runsaasti, oli se tasapainossa, eikä mikään yksittäinen raaka-aine jyrännyt liikaa.

Dining 26: ”Perunacannelloni, savusiikapyreetä, suolaheinäemulsiota ja fermentoitua tomaattia”

Perunacannelloni oli todella rapsakka ja se oli täytetty voimakkaasti maistuvalla savusiikapyreellä. Suolaheinäemulsio taas toi annokseen raikkautta. Annoksen täydensi tarjoilijan suosittelema valkoviini.

Maranga: ”Kukkakaalia kolmella tapaa ja harissalla maustettua tiikeriravunpyrstöä”

Tiikeriravun maustamisessa oli käytetty juuri oikea määrä harissaa, joten myös kukkakaalin maistoi annoksessa hyvin. Rapea pohja, täyteläinen pyree ja mehevä tiikeriravunpyrstö toimivat tekstuureiltaan hyvin yhteen!

Muusa: ”Lootusasento: kuningasosterivinokasta, sitruuna-sellerikreemiä, lootusta ja caviartia”

Tämä oli hyvin mielenkiintoinen annos! Osterivinokas muistutti leikkisästi kampasimpukkaa. Vegaaniseksi pintxoksi maku oli hyvin merellinen caviartin eli merileväkaviaarin ansiosta.

Ravinteli Huber: ”Tartar, goudaa ja Worcester-majoneesia”

Tartar on yksi suosikkini alkuruoista. Tämä annos oli hyvin perinteinen, mutta oikein toimiva. Tartar suorastaan suli suuhun, mikä ei ollut yllätys, sillä Huberissa liha on aina ensiluokkaista!

Mielestäni onnistuneessa pintxossa tulee olla reilusti makua ja sen suunnittelu on tehty huolella. On kiva, jos annoksessa on jokin yllättävä elementti! Tapahtumassa kierrellessä tulee mukavaa vaihtelua, kun jokainen ravintola on suunnitellut annoksensa omaan liikeideaansa sopivaksi, eikä pintxoissa välttämättä tarvitse olla viitteitä niiden lähtömaahan Espanjaan.

Kaikki kirjoitukset