Keittiömestarin blogi: Lakritsinen punajuuripannacotta

Kauniin vaaleanpunainen punajuuripannacotta maistuu juuri sopivan makealle, yllättävällä lakritsisella vivahteella. Annokset voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin ja tarjoilla jälkiruoaksi vaikka sadonkorjuuteemaisella illallisella!

Pannacotta

2 liivatelehteä
1 dl punajuurimehua
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl raakalakritsijauhetta

Koristeluun

50 g tummaa suklaata
½ tl raakalakritsijauhetta
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kiehauta kattilassa punajuurimehu, kerma, sokerit ja raakalakritsijauhe.
  3. Lisää kiehautetun nesteen joukkoon liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti.
  4. Jaa massa neljään astiaan ja hyydytä noin neljän tunnin ajan jääkaapissa.

Ennen tarjoilua raasta tumma suklaa karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon raakalakritsijauhe. Ripottele suklaaraaste jälkiruoka-annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Kaikki kirjoitukset