Keittiömestarin blogi: Inspiraatiomatka Tukholmaan

Teimme kolmen päivän matkan Tukholmaan. Matkamme tarkoituksena oli lähinnä katsastaa kaupungin ruokaravintoloiden ja cocktail-baarien tarjontaa.

Parasta palvelua saimme ensimmäisenä iltana panimoravintola PangPangissa sekä Bistro Barbrossa. Ravintolat sijaitsivat lähellä toisiaan ja työntekijät olivat molemmissa paikoissa todella avuliaita ja puheliaita. PangPangissa nautimme baaritiskillä herkulliset osterit samppanjashoteilla baarimikon suosituksesta. Bistro Barbrossa söimme useamman jaettavan ruokalajin hyvässä tunnelmassa. Musiikki soi lujalla ja tunnelma oli rento, ruoka oli aasialaistyyppistä ja erittäin maistuvaa!

Cocktail-baarien taso on Tukholmassa korkea. Tjoget, a bar called Gemma sekä Lucy’s flower shop, ovat kaikki cocktail-ravintoloita, jotka tarjoavat laadukkaita juomasekoituksia, mutta ovat tunnelmaltaan melko erilaisia keskenään! Tjogetissa sain ehkäpä reissun parhaan ja mielenkiintoisimman cocktailin, jossa oli punajuurta, kookosta, inkivääriä sekä muskottipähkinää. A bar called Gemmassa oli mukavan ystävällinen palvelu, pienessä tilassa olevan baarin tunnelma oli hyvin rento. Lucy’s flower shop on taas erittäin tyylikäs ja viimeistelty baari, jota ei sattumalta löydä. Me jouduimme jopa kysymään naapuriravintolan työntekijältä apua paikan löytämisessä!

Koska koko ajan ei voi juoda tai syödä, teimme myös parit museovierailut. Vuonna 2013 avatussa Abba-museossa olen jo pitkään halunnut käydä, eikä museo tuottanut pettymystä! Jännittävintä oli itselleni nähdä yhtyeen käyttämiä alkuperäisiä asuja, erityisesti vuoden 1974 Euroviisuissa Abban käyttämät asut Waterloo-esityksessä. Museossa pääsi myös kokemaan erilaisia interaktiivisia elämyksiä. Pääsin jopa lavalle digitaalisten Abban jäsenten kanssa esittämään Mamma Mia -biisin!

Spritmuseumissa käsiteltiin ruotsalaista alkoholikulttuuria sekä alkoholin valmistusta yleisesti. Tämä oli oikein mielenkiintoinen näyttely, jossa pääsi konkreettisesti haistelemaan erilaisia alkoholeja ja niiden valmistuksessa käytettyjä mausteita.

Palaaminen keväisistä maisemista keskelle Suomen talvea hieman harmitti, mutta reissu toi ehdottomasti uutta virtaa arkeen ja inspiraatiota omaan työhön!

Kaikki kirjoitukset