Keittiömestarin blogi: Mökkeily on kesän parasta antia

Kahvihetki laiturilla, varpaat vedessä, lintujen laulua kuunnellen. Mikä onkaan rentouttavampaa kuin viettää kesäpäivää mökillä?

Mökkeilyyn kuuluu olennaisena osana yhteiset ruokahetket, joista nautitaan ajan kanssa. Varhaisperunat tillillä, grillatut kasvikset, savustettu lohi ja raikas salaatti. Jälkiruoaksi valmistuu pihan raparpereista tehty piirakka, joka kruunataan vaniljakastikkeella. Tuoreet sesongin raaka-aineet eivät vaadi paljoakaan käsittelyä, joten ruoanvalmistukseen ei tarvitse käyttää paljoa aikaa. Mökillä ruoanlaitto voi muutenkin olla rentoa, sillä tärkeintä on päästä viettämään aikaa yhdessä ja nauttia kesäisistä säistä.

Mökkivieraan paras tuliainen on itse tehty ruokalahja! Se voi olla uunituore leipä liinaan käärittynä, joka maistuu voin kera välipalana, pikkelöidyt kasvikset lasipurkissa, joista saa ihanan raikkaan lisukkeen grilliruoille, itse tehty yrttiöljy kesäisen salaatin kastikkeeksi, makua täynnä oleva yrttisuola tai makusiirappi, jota voi nautiskella muurinpohjalettujen ja jäätelön kera. Pakkaa tuliainen kauniisti ja kirjoita nimikyltti käsin. Ruokalahja on erinomainen tuliainen, sillä siitä päästään nauttimaan yhdessä.

Kokeile valmistaa meidän vaniljaista kirsikkasiirappiamme nettisivuilta löytyvällä ohjeella, jota voi hyödyntää monipuolisesti kesän jälkiruoissa, tai valmista siirapista raikkaita ja virkistäviä alkoholittomia mocktaileja!

Kaikki kirjoitukset