Keittiömestarin blogi: Kylmä kurkku-melonikeitto

Kylmä keitto kurkusta ja hunajamelonista valmistuu käden käänteessä! Keitto sopii täydellisesti hellepäivän lounaaksi kahdelle, tai illallisen alkukeitoksi neljälle hengelle. Jogurtin ansiosta keitto on hyvin täyteläinen, ja maukkaat tuoreet kasvikset tuovat siihen ihanaa raikkautta.

Ainekset

Määrä Aines
1 kurkku
n. 600 g hunajamelonia
150 g turkkilaista jogurttia
2 valkosipulin kynttä
2 jalapenoa
1 limen mehu
½ ruukku minttua
1 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Lisäksi

Määrä Aines
100 g fetajuustoa
  tuoretta patonkia

Valmistus

  1. Kuori hunajameloni, valkosipuli ja poista jalapenon kanta ja siemenet.
  2. Nypi mintun lehdet ja purista limen mehu.
  3. Pilko kaikki ainekset reiluiksi paloiksi.
  4. Laita tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi keitoksi, mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
  5. Jaa annoskulhoihin, murustele päälle fetajuustoa ja koristele mintunlehdillä.

Tarjoile tuoreen patongin kera!

Kaikki kirjoitukset