Keittiömestarin blogi: Linssi-melanzane

Melanzane alla Parmigiana on perinteinen italialainen uunivuoka, jossa maistuu mehevä munakoiso, parmesaanijuusto, mozzarella, yrtit sekä tomaattikastike. Tässä versiossa tomaattikastikkeen joukkoon lisätään myös linssejä tuomaan ruokaisuutta.

Tomaattikastike

Määrä Aines
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta salviaa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
800 g säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 dl vettä
1 dl kuivia punaisia linssejä
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Paistetut munakoisot

Määrä Aines
3 kpl (n. 900 g) munakoisoja
n. 1 dl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Lisäksi

Määrä Aines
100 g raastettua parmesaania
250 g mozzarellaa

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Nypi joukkoon salvian ja timjamin lehdet.
  2. Lisää kattilaan säilötyt tomaatit, vesi, linssit, punaviinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Hauduta noin 30 minuutin ajan, anna keittyä reilusti kasaan.
  3. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista niihin kaunis väri reilussa öljyssä.
  4. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani.
  5. Voitele uunivuoka ja kokoa kerroksittain. Laita pohjalle hieman tomaattikastiketta, munakoisoviipaleet sekä juustot. Toista muutama kerros ja jätä viimeiseksi tomaattikastike sekä juustot.
  6. Paista 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna vetäytyä paiston jälkeen. Tarjoile esimerkiksi focaccian ja salaatin kera!

Kaikki kirjoitukset