Keittiömestarin blogi: Kantarellignocchivuoka
4.9.2024
4
Reseptit

Täyteläinen uuniruoka valmistuu helposti kauden sesonkiraaka-aineita hyödyntämällä. Valmiit perunagnocchit, kantarellit, maa-artisokka, omena ja rosmariini luovat yhdessä maukkaan vuokaruoan. Tarjoile raikkaan salaatin kera!
Ainekset
| Määrä | Aines |
|---|---|
| 200 g | kantarelleja |
| 2 rkl | voita |
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | maa-artisokkaa |
| 1 | omena |
| 1 tl | suolaa |
| ½ tl | mustapippuria |
| 1 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
| 2,5 dl | kaurakermaa |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 500 g | valmiita perunagnoccheja |
| 150 g | mozzarella-juustoraastetta |
Valmistus
- Kuori ja pilko sipulit, maa-artisokka ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna rosmariini.
- Revi kantarellit muutamaan osaan. Laita ne kuumalle pannulle ja haihduta nesteet pois. Lisää voi ja paista sienet kullanruskeiksi ja rapeiksi. Laita syrjään odottamaan.
- Paista pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lisää myös maa-artisokkakuutiot ja kypsennä kunnes ne ovat saaneet pintaansa väriä ja pehmenneet.
- Lisää pannulle myös omenakuutiot sekä paistetut kantarellit, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kaurakerma, hienonnettu rosmariini, valkoviinietikka ja soija, kuumenna.
- Voitele uunivuoka, kaada gnocchit vuokaan kastikkeen kera ja sekoita. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Anna vuoan vetäytyä hetken uunista oton jälkeen.

















































































































































































