Keittiömestarin blogi: Vuoden ensimmäinen myymälävierailu

Olin Espoon Noblessa-myymälässä kauppakeskus Liilan remontin jälkeisissä avajaisissa tarjoilemassa cocktail-paloja. Tältä vuodelta kaikki muut työkeikat olivat peruuntuneet, joten oli aivan mahtavaa päästä pitkästä aikaa tekemään ruokaa asiakkaille! Tapahtuma oli järjestetty turvallisesti, eikä ruuhkia päässyt syntymään. Itsellänikin oli kovassa käytössä kertakäyttökäsineet ja tietysti kasvomaski.

Ruusukaalista valmistetun cocktail-palan esivalmisteluissa pääsin kokeilemaan Progressin kodinkoneista höyryuunia ja induktioliettä. Kotikeittiöön tarkoitettua höyryuunia kokeilin ensimmäistä kertaa ja olin vaikuttunut, kuinka mutkatonta sen käyttö onkaan! Höyryuunitoimintoa varten tuli vain lisätä vettä säiliöön.

Höyrytin ruusukaalin puolikkaita noin kahdeksan minuutin ajan, jonka jälkeen paistoin niihin voissa kauniin värin paistinpannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla. Induktiolieteen integroitu liesituuletin imi tehokkaasti pois paistossa syntyvät höyryt! Ruusukaalien kera tarjoilin vaahdotettua ranskankermaa ja pekoni-pähkinämurua. Tästä annoksesta monet kertoivat pitävänsä, vaikka eivät yleensä välittäisikään ruusukaaleista.

Jälkiruokana tarjoilin vadelmapopcornia suolakaramellilla. Valmistin popcornit kätevästi Progressin yhdistelmäuunilla, jossa oli mikro ja uuni samassa laitteessa. Kypsennyksen jälkeen sekoitin popcornin joukkoon hienoksi ajettua pakastekuivattua vadelmaa.

Suolakaramellin valmistin keittämällä induktioliedellä kondensoitua maitoa säilyketölkissä kolmen tunnin ajan kiehuvassa vedessä. Keittämisen myötä kondensoitu maito muuttuu kinuskiksi, jonka sitten maustoin sormisuolalla. Jälkiruoan makumaailma yllätti monet, sillä popcornit mielletään usein suolaiseksi herkuksi, mutta ne toimivat todella hyvin myös näin makeana annoksena.

Asiakkaiden kohtaaminen tuo iloa kokkaamiseen, ja on aina mukava päästä keskustelemaan eri makumaailmoista ja mieltymyksistä ihan kasvokkain!

Kaikki kirjoitukset