Keittiömestarin blogi: Ruusuiset raparperi­jogurtti­kulhot

Tässä on ihana annos äitienpäivän aamiaiselle! Turkkilaista jogurttia hienostuneella ruusu-raparperihillolla, tuoreilla vadelmilla sekä murustetulla marengilla. Jogurtti valutetaan harson läpi, jolloin siitä tulee erityisen täyteläistä.

Ainekset

Määrä Aines
1 kg turkkilaista jogurttia

Ruusu-raparperihillo

Määrä Aines
250 g raparperia
½ dl vettä
1 ½ dl hillosokeria
1–1½ rkl ruusuvettä

Lisäksi

Määrä Aines
125 g tuoreita vadelmia
  marenkia

Valmistus

  1. Aseta siivilä kulhon päälle ja vuoraa siivilä harsolla. Kaada jogurtti siihen valumaan. Pidä tunnin ajan jääkaapissa, jotta jogurtista valuu ylimääräinen neste pois.
  2. Kuori raparperit halutessasi. Pilko ne 1 cm paloiksi, laita kattilaan veden kanssa ja kuumenna. Lisää hillosokeri ja keitä 5–10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon ruusuvesi ja jäähdytä hillo.
  3. Kokoa annokset. Laita pohjalle valutettua jogurttia sekä ruusu-raparperihilloa. Murskaa päälle marenkia ja lisää muutama vadelma. Tarjoile!

Kaikki kirjoitukset