Keittiömestarin blogi: Tamperrada-ravintolakierros

Vuotuinen suosikkitapahtumani oli taas täällä! Tampereella järjestettävä Pintxofiesta Tamperrada tuo mahdollisuuden vierailla useassa ravintolassa, pieniä annoksia maistellen.

Oma suosikkini löytyi Huberista! Laadukas riimihevonen ei sen kummempia lisukkeita kaivannut, sinapinsiemenet toivat annokseen mukavasti rakennetta ja piparjuuri raikkautta.

Dam Barin Prawn Corngod oli kuvien perusteella ennakkosuosikkini. Jättirapu maissikuoressa oli oikein maistuva, annoksessa ei ollut mitään kovin yllättävää, mutta se toimi!

Tapas Bar Inezin Jamon y queso ”sushi” oli hauska idea ja makukin kiva, mutta tuorejuusto kinkun sisällä olisi kaivannut vielä kolmannen komponentin tuomaan rakennetta.

Be Calm & Buzz On -ravintolan rapu-arancini oli positiivinen yllätys! Pikkumustekala oli melko mauton, mutta arancini herkullinen ja rapea. Appelsiinifenkoli taas toi raikkaan maun annokseen.

Dining26:n egyptiläinen scampikroketti oli itsessään oikein maukas, mutta lisukkeisiin olisin kaivannut enemmän hapokkuutta. Cashewmajoneesi maistui kivasti ravun kera.

Kumman Chilakka Boquerones sisälsi raakakypsytettyä silakkaa maissileivällä, mojo-kastikkeella ja Leche De Tigre -kreemillä. Annos oli raikas, tosin silakan ominaismaku hieman riiteli muiden komponenttien kanssa.

Ravintola Puistossa tarjottiin punajuurta, omenaa ja metsurijuustoa. Täyteläinen juustokreemi ja raikas omena toimivat hyvin yhteen. Punajuurikroketissa olisi voinut maistua itse punajuuri enemmän.

Kierroksemme päättyi upeaan Tuulensuun Palatsiin. Heidän annoksensa sisälsi kevyesti savustettua fasaanin rintafileetä, punaviinikinuskia ja parmesaanikeksiä. Annos sopii palatsin miljööseen upeasti! Fasaanissa olisin kaivannut hieman enemmän savun makua, muuten maut olivat hyvin tasapainossa.

Osallistuvia ravintoloita oli tänä vuonna 50 kappaletta, joten harmillisesti niitä kaikkia en ehtinyt kokeilla, vaan valitsin kuvien perusteella kiinnostavimmat ravintolat. Ensi vuonna kaipaisin enemmän kasvispintxoja mukaan kilpailuun!

Kaikki kirjoitukset