Keittiömestarin blogi: Kookosmarengit

Kookosmarengit ovat ihana herkku jouluajan kahvipöytään. Voit myös pakata ne kauniiseen rasiaan ja viedä tuliaiseksi kookoksesta pitävälle ystävälle.

Kookosmarenkien valmistuksessa kannattaa huolehtia valkuaisvaahdon huolellisesta vatkaamisesta, jotta marenkien koostumuksesta tulee oikeanlainen.

Ainekset

2 kananmunan valkuaista
100 g sokeria
  ripaus suolaa
  sitruunan kuori hienona raasteena
100 g kookoshiutaleita

Valmistus

  1. Pese sitruuna huolellisesti vedellä ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi.
  2. Vatkaa valkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri joukkoon lusikallinen kerrallaan ja vatkaa niin kauan, että massa on tiivis ja kiiltävä.
  3. Sekoita massan joukkoon suola ja sitruunankuoriraaste. Kääntele varovasti sekaan kookoshiutaleet pieni määrä kerrallaan, koostumuksen tulisi nyt olla ilmava.
  4. Annostele massa uunipellille leivinpaperin päälle käyttäen kahta veteen kastettua ruokalusikkaa (yksi ruokalusikallinen per marenki) ja tee kekseistä korkeita ja ilmavia kekoja.
  5. Paista 170 asteessa 8–12 minuutin ajan. Vähemmällä paistoajalla marengit jäävät ilmavammiksi ja keskeltä tahmeiksi, kun taas pidemmällä paistolla saat tiiviimpiä ja rapeampia marenkeja.

Kaikki kirjoitukset