Keittiömestarin blogi: Grillatut chimichurri-ravut
10.8.2023
4
Reseptit

Jättikatkaravunpyrstöt ovat nopeasti valmistuvaa grilliruokaa! Ne saavat grillissä herkullisen paahteisen maun, jota täydentää raikkaan yrttinen chimichurri-kastike. Täydellinen alkuruoka sellaisenaan tai pääruoka grillattujen kasvisten kera nautittavaksi!
Ainekset
| 500 g | raakoja jättikatkaravunpyrstöjä |
Chimichurri
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2–3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 ruukku | lehtipersiljaa |
| 1 ruukku | korianteria |
| ½–1 | punainen chili |
| ½ tl | suolaa |
| ¼ tl | mustapippuria |
- Sulata pakastetut ravunpyrstöt hitaasti jääkaapissa.
- Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Pilko chimichurrin raaka-aineet karkeasti ja aja kaikki ainekset sekaisin monitoimikoneella tai käsin morttelissa tahnaksi.
- Mikäli ravunpyrstöjä ei ole esikäsitelty, kuori ne ja poista suoli selkäpuolelta pienellä viillolla.
- Käytä neljäsosa chimichurrista rapujen marinoimiseen. Anna maustua 15 minuuttia. Aseta ravunpyrstöt vartaisiin.
- Grillaa vartaita 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Varo ylikypsentämistä!
- Tarjoile ravunpyrstöt chimichurri-kastikkeen kera.

















































































































































































