Keittiömestarin blogi: Ruokamatka Gdanskiin

Vino talo nimeltä Krtzby Domex.

Matkustin Puolaan testaamaan paikallisia makuelämyksiä, ja Gdansk todella yllätti laadukkaalla ravintolatarjonnallaan! Kaupungilla kulkiessa vastaan tuli toinen toistaan kutsuvampia ravintoloita ja tunnelmallisia paikkoja illanviettoon.

Restauracja Gdanska tarjoaa hyvin perinteistä puolalaista ruokaa. Ravintolassa on erittäin hauska, runsas sisustus katosta roikkuvien laivojen, kattokruunujen ja vanhojen muotokuvien keskellä. Annoskoot olivat hyvin reiluja, alkupala-pierogini olisi riittänyt oikein hyvin pääruoaksikin.

Restauracja Gdanskan pierogialkupala.

Bar Neptunissa pääsee maistamaan perinteistä puolalaista kotiruokaa hyvin edulliseen hintaan. Bar Neptun on perustettu jo vuonna 1967 ja se edustaa puolalaista maitobaaria. Maitobaareissa (puolaksi Bar Mleczny) tarjoillaan edullista kotiruokaa tuoreista raaka-aineista alusta asti itse valmistettuna. Valitsin täällä perunapannukakun gulassilla ja herkkusienillä sekä sivuun jogurttisen kurkkusalaatin.

Bar Neptunin perunapannukakku gulassilla ja herkkusienillä.

Rennompaan illanviettoon Gdanskissa sopii erinomaisesti Pub Red Light. Sen sisustus ilahdutti vanhoilla huonekaluilla, tunnelmallisilla lampunvarjostimilla ja punaisen sävyisellä valollaan. Tilasimme terassin kioskilta pizzat ja simpukat, jotka maistuivat hyvin paikallisen oluen kera.

Pub Red Lightin simpukka-annos.

Naapurikaupunkiin Sopotiin matkustaa taksilla puolessa tunnissa. Siellä nautimme erittäin laadukkaan illallisen Ravintola Vinissimossa. Ravintolaa suositeltiin jopa Michelin-oppaassa, eikä suotta! Alkuun maistelimme ruusuetikalla maustettuja ostereita, soijamarinoitua munakoisoa jogurttikastikkeella, cashewpähkinöillä ja pinaatilla, sekä grillattua kalmaria, tzatsikilla, jalapenolla ja maissilla. Pääruoaksi valitsin kasvisannoksen, kurpitsagnoccheja juustofonduella, broccolinilla, fermentoidulla sitruunalla ja hasselpähkinöillä. Pöytäseurueessa kehuttiin myös ankankoipea tryffelikastikkeella. Hinta oli hyvin maltillinen, pääruoat alle 20 euroa ja alkuruoat 10 euron luokkaa.

Ravintola Vinissimon alkupalat.

Sopotissa törmäsimme myös sattumalta hyvin suloiseen maisemakahvilaan nimeltä MammaMia Cafe. Sisustus oli hyvin vaaleanpunainen ja kahvilatuotteet laadukkaita. Täällä kannattaa katsastaa myös hauskan näköinen Krtzby Domex -niminen vino talo. Sopotin rantakaupungissa kannattaa muutenkin ehdottomasti poiketa Gdanskin matkalla!

MammaMia Cafen kakkuannos.

Kaikki kirjoitukset