Keittiömestarin blogi: Verigreippi-lohiceviche

Satokauden verigreippi antaa herkullisen maun lohicevichelle! Annos kootaan salaatinlehtien päälle, josta se on helppo nauttia sellaisenaan tai illallisen alkupalana.

Ainekset

400 g tuoretta kirjolohifileetä
1 iso verigreippi
2–3 kpl limeä
1 punainen chili
1 punasipuli
¼ kurkku
n. 1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
½ ruukku korianteria
4 rkl kapriksia
1–2 kpl sydänsalaattia

Valmistus

 1. Aloita verigreipin segmenteiksi pilkkomisella. Muista säästää greipistä jäljelle jäävä osa, tarvitset siitä puristettua mehua kalan marinointiin.
 2. Leikkaa verigreipin kanta ja lakki pois niin että hedelmäliha tulee reilusti näkyviin. Aseta greippi pystyyn leikkuulaudalle. Leikkaa kuori ylhäältä niin, ettei hedelmään jää lainkaan valkoista osaa. Katso, missä kalvot menevät greippilohkojen välissä. Viillä niiden vierestä molemmilta puolilta, jotta saat siistin lohkon pelkkää hedelmälihaa ja kalvo jää keskustaan kiinni.
 3. Pilko hedelmälihaviipaleet kolmeen osaan ja säästä ne myöhemmäksi.
 4. Purista verigreipin mehu jäljelle jääneestä hedelmästä, tarvitset sitä noin ½ dl.
 5. Purista limen mehua ½ dl ja sekoita greippimehun joukkoon.
 6. Fileoi ja nypi ruodot kirjolohifileestä. Leikkaa se tasakokoisiksi kuutioiksi ja laita laakeaan kulhoon. Sekoita joukkoon verigreippi- ja limemehu. Laita jääkaappiin marinoitumaan 15–20 minuutiksi, kunnes koostumus on muuttunut kiinteäksi.
 7. Kalan marinoituessa poista chilin kanta ja siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Kuori punasipuli ja pilko ohuiksi suikaleiksi. Lisää nämä lohi-sitrusseoksen joukkoon.
 8. Leikkaa kurkkupala pitkittäin neljään osaan, jonka jälkeen saat helposti leikattua vetisen keskiosan pois. Tämän jälkeen kuutioi kurkku pieniksi paloiksi.
 9. Leikkaa sydänsalaatin kanta pois ja huuhtele lehdet. Valikoi 12 kpl sopivan kokoisia lehtiä, joiden päälle voit koota cevichen. Hienonna korianterin lehdet.
 10. Kun ceviche on valmista, valuta nesteet pois ja lisää joukkoon suola, mustapippuri, oliiviöljy, hienonnettu korianteri, verigreippipalat, kurkkukuutiot sekä kaprikset. Maistele suolan määrä oman makusi mukaan.
 11. Kokoa ceviche salaatinlehtien päälle, koristele korianterin lehdillä ja tarjoile!

Kaikki kirjoitukset