Keittiömestarin blogi: Parsa-tartaletti

Parsakauden alku on herkullinen kevään merkki! Vihreää parsaa ei tarvitse valkoisen parsan tapaan kuoria, riittää kun napsaisee tyvestä puumaista vartta parisen senttiä pois. Parsan kypsennyksen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä tarkoituksena on jättää hieman purutuntumaa. Parsa-tartalettien resepti sopii hyvin tarjottavaksi alkupalana illallisella tai cocktailpalana kevään juhlissa.

Pohja

250 g jauhoja
165 g voita
1 kananmuna
35 g sokeria
Ripaus suolaa

Täyte

150 g levitettävää vuohenjuustoa
  Suolaa, mustapippuria
200 g vihreää parsaa pieneksi kuutioituna
  Voita paistamiseen
100 g serranokinkkua

Valmistus

  1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita voin joukkoon jauhot, sokeri ja suola sekä lopuksi kananmuna.
  2. Painele taikina ohuelti voideltuihin tartaletti-muotteihin.
  3. Paista uunissa 175 asteessa noin kuusi minuuttia, tai kunnes väri on kauniin ruskea.
  4. Vatkaa vuohenjuusto tasaiseksi massaksi.
  5. Pilko vihreä parsa pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Asettele serranokinkkuviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista 165 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
  7. Laita kinkkuviipaleet talouspaperin päälle jäähtymään ja kuivumaan hetkeksi.
  8. Aja paahdetut viipaleet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa muruiksi.
  9. Kasaa jäähtyneen tartalettipohjan päälle vuohenjuustokreemi, paistettu parsa sekä serranokinkkumuru.

Kaikki kirjoitukset